Antonescu despre declaraţiile lui Sârbu privind ruperea USL: Nimic semnificativ de comentat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu găseşte "nimic semnificativ de comentat" în legătură cu afirmaţiile senatorului PSD Ilie Sârbu privind posibila despărţire a USL în lipsa unui compromis, menţionând că nu le consideră de o "asemenea gravitate" încât să genereze hotărâri, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
02 oct. 2013, 15:21
Antonescu despre declaraţiile lui Sârbu privind ruperea USL: Nimic semnificativ de comentat

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, despre o posibilă „despărţire” a USL în lipsa unui compromis.

„Nu contaţi pe mine în această alimentare permanentă, sunt declaraţii la care fiecare om politic are dreptul, sunt declaraţii cu caracter personal, în talk-show-uri sau în alte împrejurări, toţi le facem. Nimic de declarat, vă spun ca la vamă. Nu găsesc nimic semnificativ de comentat, nimic de o asemenea gravitate care să genereze, ştiu şi eu. Dacă era aşa ne adunam, luam hotărâri. Deci nu doresc să comentez, pentru că nu am nimic de comentat, nu am nimic de reproşat, nu am nimic de adăugat”, a precizat Antonescu.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a vorbit, într-o emisiune televizată, despre o posibilă „despărţire” a USL în lipsa unui compromis, el arătând că există două variante: fie compromis şi se merge mai departe aşa, fie lucrurile sunt tranşate „bărbăteşte” şi „fiecare merge pe drumul lui”.

El a fost întrebat, la B1 Tv, în contextul unei discuţii despre subiectele în disensiune şi schimburile de replici dintre PSD şi PNL din ultima perioadă, cum ar trebui să se regleze situaţia dacă liberalii şi social-democraţii rămân fiecare pe poziţiile lor.

„Ceea ce urmează ştiţi şi dumneavoastră”, a spus Sârbu. Întrebat dacă are în vedere „divorţul” în USL, Ilie Sârbu a răspuns: „Nu, nu divorţăm în USL (…) … Despărţirea, nu există soluţie de compromis dacă nu înţelegem că nu se poate continua aşa. E un lucru simplu şi am discutat asta, am discutat şi cu domnul Antonescu şi cu ceilalţi colegi din PNL, care nu sunt fericiţi că se întâmplă lucrurile astea. (…) Întrebarea pe care aţi pus-o nu are decât un singur răspuns sau poate mai e o variantă, compromisul. Ori compromis şi să mergem mai departe aşa, ori tranşăm lucrurile bărbăteşte şi fiecare merge pe drumul lui. Nu se poate altfel, două variante sunt, pornind de la ideea pe care cu toţii am agreat-o, că nu ne face bine. Şi, sigur, opoziţia se bucură, domnul Băsescu se bucură, le dăm o ocazie să se bucure”.