Antonescu, despre faptul că Biden i s-a adresat lui Ponta cu apelativul „domnule preşedinte”: E o greşeală

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri că vicepreşedintele american Joe Biden a făcut o greşeală atunci când i s-a adresat premierului Victor Ponta cu apelativul 'domnule preşedinte', transmite Agerpres. El a mai afirmat că americanii sunt tentaţi să facă această greşeală.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 16:10
Antonescu, despre faptul că Biden i s-a adresat lui Ponta cu apelativul „domnule preşedinte”: E o greşeală

‘E o greşeală. Toţi greşim. Americanii sunt tentaţi să facă această greşeală, sau sunt expuşi, o dată pentru că nu au prim ministru şi exact ca atunci când ei folosesc termenul ‘government’, înţelegând prin asta puterea executivă în ansamblul ei, deci nu cu traducere literală guvern, cum este la noi, deci fără preşedinte, pur şi simplu această greşeală îi pândeşte. Nu acord nicio altă semnificaţie. Domnul Biden ştie cine este preşedintele României, ştie cine este primul ministru al României dar nu ştie cine va fi preşedintele României’, a spus Antonescu într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele american Joe Biden i s-a adresat miercuri premierului Victor Ponta cu apelativul ‘domnule preşedinte’ spre finalul declaraţiei susţinute la Palatul Victoria.

‘Domnule preşedinte, mulţumesc pentru angajamentul dumneavoastră, de a întări relaţiile noastre şi pentru munca dumneavoastră pentru a face viitorul nostru şi mai bun. Dumnezeu să binecuvânteze poporul român, Dumnezeu să binecuvânteze America şi Dumnezeu să protejeze trupele noastre româneşti şi americane în Afganistan!’, şi-a încheiat Biden alocuţiunea.

Întrebat la #RomâniaTV# cum comentează această afirmaţie, Ponta a răspuns: ‘Nu ştiu. Probabil că a fost o simplă întâmplare. Important este mesajul, şi anume acela că i-a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru anii de colaborare. SUA au un parteneriat cu România şi acest parteneriat este important, indiferent de schimbările de la Bucureşti, cine ce poziţie ocupă, iar prin prezenţa aici a vicepreşedintelui Biden, acest mesaj a fost foarte puternic, că noi, alături de Polonia – consider eu – suntem, de fapt, cei mai importanţi aliaţi în regiune ai Americii’.

Pe de altă parte, tot miercuri, la Palatul Cotroceni, vicepreşedintele american, Joe Biden, a afirmat că poate discursul său este ascultat şi de viitorul preşedinte al României.