Antonescu, despre judecătoarea Iulia Motoc: Găsesc nepotrivite acele comentarii publice

Crin Antonescu consideră ca fiind nepotrivite declaraţiile publice ale judecătoarei Iulia Motoc, de la Curtea Constituţională a României, pe care le-a catalogat ca fiind de natură politică, vădit partizană, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 20:40
Antonescu, despre judecătoarea Iulia Motoc: Găsesc nepotrivite acele comentarii publice

Liderul liberal a declarat joi seara, la Realitatea TV, că este dreptul fiecărui om simplu să se exprime în spaţiul public, dar judecătorii de la Curtea Constituţională nu se pot afişa în mod partizan, aşa cum s-a întâmplat în cazul consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

”Ce aş putea să spun că reţin ca nepotrivit, din punctul meu de vedere, sunt acele comentarii publice de natură politică vădit partizană, pe Facebook, pe blog, nu mă pricep foarte bine. Ceea ce este dreptul fiecărui cetăţean, dar fiecărui cetăţean de rând. Ori, exact cum oamenii politici, toţi, cu atât mai mult cei din vârf, nu-şi pot permite toate lucrurile pe care un om simplu şi le permite, la fel cred că un judecător al CCR nu poate să se afişeze mai partizan ca fostul sau actualul consilier Lăzăroiu. Aceste lucruri le reţin şi le găsesc nepotrivite, ca să nu spun excentrice. Dar voturile se strâng la CCR şi, cu nepotriviţi şi cu excentrici, domnului Băsescu socotelile continuă să-i iasă”, a afirmat Crin Antonescu.

Despre posibila numire a Iuliei Motoc ca judecător la CEDO, preşedintele PNL a spus că nu poate evalua sau să dea verdict asupra competenţei acesteia într-o asemenea instituţie, punctând că responsabilitatea privind numirile la Justiţie aparţin premierului Victor Ponta.

”Despre CEDO, nu pot eu să evaluez şi să dau verdict asupra competenţei doamnei judecător într-o asemenea instituţie. De altfel, capitolul Justiţie, o dată cu momentul în care ne-am declinat orice competenţă şi răspundere noi, PNL, legat de acest minister şi implicit de toate numirile care vin de la Guvern în această zonă, aici deciziile şi răspunderea aparţin premierului, acum Ministrului Justiţiei. Nu înseamnă că nu ne interesează. Ne interesează tare de tot’, a spus Antonescu.