Antonescu, despre renunţarea la portofoliul Justiţiei în cazul numirii lui Kovesi: E o ipoteză

Liderul liberal Crin Antonescu nu a exclus ipoteza renuntarii la portofoliul Justitiei, daca premierul Victor Ponta o va nominaliza pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA. Antonescu a declarat luni seara, la Antena 3, ca "trebuie cantarit, in aceste conditii, in ce masura PNL mai doreste sau mai poate sa-si asume raspunderea pentru ce inseamna gestiunea politica si administrativa - nu interferenta in Justitie - in acest domeniu", informează Hotnews.

RomaniaTV.net
01 apr. 2013, 20:01
Antonescu, despre renunţarea la portofoliul Justiţiei în cazul numirii lui Kovesi: E o ipoteză

Crin Antonescu a fost intrebat dacă, în cazul in care premierul Victor Ponta o va numi la şefia DNA pe Laura Codruţa Kovesi, PNL se gândeşte să renunţe la postul de ministru al Justitiei şi să-l dea PSD.

„Este şi aceasta o ipoteză, dar asupra unei asemenea decizii – dacă se va intampla – nu mă pot pronunţa doar eu. Trebuie cântărit în ce măsura, în aceste condiţii, partidul mai doreşte sau mai poate să-şi asume răspunderea pentru ce înseamnă gestiunea politică şi administrativă – nu interferenţa în Justiţie – în acest domeniu”, a răspuns Antonescu.

Victor Ponta a declarat, luni seara, la România TV că nu exclude varianta unor schimburi de ministere între PSD şi PNL, negând însă că ar fi purtat vreo discuţie în interiorul USL în privinţa respectivului scenariu. Potrivit unor informaţii vehiculate de România TV, liberalii ar dori Ministerul Marilor Proiecte condus de Dan Şova, în schimbul portofoliului Justiţiei.