Antonescu, despre situaţia lui Chiţoiu: PNL nu va obstrucţiona în niciun fel demersurile justiţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, referindu-se la situaţia lui Daniel Chiţoiu, că liberalii nu vor obstrucţiona şi nu vor amâna în niciun fel demersurile justiţiei 'inclusiv în Parlament'.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 22:05
Antonescu, despre situaţia lui Chiţoiu: PNL nu va obstrucţiona în niciun fel demersurile justiţiei

„Sunt foarte mâhnit şi în legătură cu domnul Ruşanu, care nu mai este membru al PNL, dar este un om pe care îl cunosc şi cu care am fost colegi cu toţii atâţia ani. Cu atât mai mult în legătură cu Daniel Chiţoiu, care este vicepreşedinte al partidului, parlamentar. Sunt oameni de a căror nevinovăţie, până la proba contrarie, sunt convins şi a căror prezumţie de nevinovăţie trebuie să o apăr, cum, de altfel, o apăr în cazul oricărui om inculpat. Pot să vă asigur că PNL, indiferent în ce formă se va pune această problemă, inclusiv în Parlament, nu va obstrucţiona sau nu va amâna în niciun fel demersurile justiţiei”, a spus Antonescu.

Citeşte şi: Dan Radu Ruşanu, reţinut de DNA. Şeful ASF, urmărit penal pentru favorizarea infractorului

Liderul PNL a mai spus că liberalii vor proceda aşa cum au procedat şi în celelalte cazuri din Parlament.

„Dacă am făcut recomandarea (…) să se încuviinţeze ridicarea imunităţii pentru arestarea unui om, e greu să fac altă recomandare atunci când e vorba de eventuala încuviinţare a ridicării imunităţii doar pentru începerea urmăririi penale”, a susţinut Antonescu.

El a făcut apel la presă să dezbată până unde este normal să ajungi ‘cu imagine de penal pentru o ordonanţă adoptată de un Guvern şi trecută prin Parlament’.

Liderul PNL a afirmat că a avut marţi seara o întâlnire cu Daniel Chiţoiu în care fostul vicepremier i-a explicat situaţia şi a fost de acord cu ideea ca acesta să meargă de bunăvoie la organele de anchetă pentru a da informaţiile necesare.

‘Adică nu trebuie să îi ridice nimeni nicio imunitate, nu trebuie să îl caute unde nu se ascunde. Să meargă la DNA sau la cine are aceste suspiciuni, să dea toate explicaţiile şi elementele necesare’, a adăugat Antonescu.