Antonescu, după condamnarea lui Fenechiu: Nu regret nicio clipă desemnarea lui ca ministru

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a comentat, vineri, condamnarea la închisoare a lui Relu Fenechiu, care a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta după ce a fost propus de PNL.

RomaniaTV.net
12 iul. 2013, 15:36
Antonescu, după condamnarea lui Fenechiu: Nu regret nicio clipă desemnarea lui ca ministru

Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că Relu Fenechiu a fost „un ministru competent”, care „şi-a făcut datoria”, iar el nu regretă „nicio clipă” faptul că un om competent a fost desemnat de către partid în funcţia de ministru al Transporturilor.

„Ministrul Relu Fenechiu şi-a făcut datoria, s-a dovedit un ministru competent şi a reuşit în această calitate două lucruri extrem de importante pentru România: deblocarea fondurilor europene, programul pentru infrastructură, privatizarea CFR Marfă în condiţii foarte complicate şi într-un timp foarte scurt. De aceea, eu îi mulţumesc pentru activitatea desfăşurată în fruntea acestui minister şi nu regret nicio clipă faptul că un om competent a fost desemnat de către partid în această funcţie”, a declarat Antonescu.

BURSA ZVONURILOR: Cine ar putea fi succesorul lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor

Liderul liberal a admis că Ovidiu Silaghi se numără printre posibilii înlocuitori ai lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor şi a subliniat că la începutul săptămânii viitoare va avea loc şedinţa conducerii PNL care va decide numele viitorului ministru.”Forul statutar al partidului, Biroul Politic Naţional se va întruni la începutul săptămânii viitoare, probabil luni sau marţi, şi va face o nouă propunere pentru acest minister. Portofoliul rămâne bineînţeles la PNL şi vom face o propunere, vom discuta cu premierul Ponta şi vom continua”, a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă este posibil să fie susţinut pentru această funcţie deputatul PNL Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor în primul Cabinet Ponta.

„Este una dintre variante, dar decizia va fi luată de BPN şi nu are rost să vehiculăm mai multe nume înainte de această reuniune”, a precizat liderul PNL.

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”, iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul de revocare din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum şi numirea şefului Guvernului ca interimar la Transporturi.