Antonescu, după VICTORIA lui Iohannis: A fost un SEISM ELECTORAL. Societatea românească s-a maturizat

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. După victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a vorbit despre semnificaţia votului, spunând despre acesta că a fost "o apocalipsă electorală" care a provocat mutaţii în societatea românească.

18 nov. 2014, 19:01
Antonescu, după VICTORIA lui Iohannis: A fost un SEISM ELECTORAL. Societatea românească s-a maturizat

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Am văzut un Victor Ponta, aşa cum avertizam de la începutul campaniei, făcând greşeli cu atât mai mari cu cât după primul tur a fost convins că va câştiga, un Klaus Iohannis a cărui campanie electorală, din punctul meu de vedere, nu a fost în niciun fel elementul determinant al victoriei. Candidaţii şi-au văzut de treaba lor, făceau ce ştiau în treaba lor, problema este că a intervenit al treilea personaj care a fost acest electorat care a prins viaţă atunci când nimeni nu se mai aştepta. Cred că sensul acestui vot nu este doar acela al unui vot masiv anti-Ponta sau anti-PSD, ar fi fost bine să fie doar asta, dar a fost semnalul major că oamenii nu mai vor să fie conduşi de politicienii cu care s-au obişnuit de 25 de ani încoace„, a declarat, pentru gandul.info, fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu.

Întrebat dacă se aştepta să câştige Klaus Iohannis şi să piardă Victor Ponta, fostul preşedinte PNL a precizat că nu excludea varianta ca Iohannis să câştige alegerile prezidenţiale, însă o astfel de victorie avea şanse minime în opinia sa.

Citeşte şi Noua primă doamnă a României: Cine este Carmen Iohannis şi ce se ştie despre ea VIDEO

Nu excludeam posibilitatea ca domnul Iohannis să câştige, deşi o consideram mică, dar nu mă aşteptam şi am curajul să spun că nu se aştepta nimeni, la ceva mult mai amplu decât victoria unui candidat care s-a întâmplat duminica trecută. A fost nu o victorie neaşteptată, ci un adevărat seism electoral, fapt pentru care consider aceste alegeri prezidenţiale nişte alegeri istorice. Ele marchează mutaţii în societate, care pot fi calificate astfel„, a spus Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte protestele la care mii de oameni au luat parte şi au ieşit în stradă pentru a-şi putea exercita un drept democratic, Antonescu a precizat: „Toate aceste lucruri şi modul aproape ireal în care oameni cu o singură zi liberă în străinătate şi-au petrecut-o la vot chiar cu minime speranţe de a putea să voteze şi prezenţa în general uluitor de mare, toate acestea sunt elementele acestui cutremur de care vorbeam sau acestei Apocalipse electorale„.

Citeşte şi Iohannis, câştigător al alegerilor în Bucureşti şi Transilvania, Ponta – în Moldova şi Muntenia

Totodată, fostul preşedinte PNL a mărturisit că prin „prezenţa extraordinară la vot” a văzut un semn că societatea românească s-a maturizat democrat.

Bucuria cea mai mare pe care mi-a produs-o această mică minune publică, prezenţa extraordinară la vot, este dată nu atât de rezultatul votului, cât faptul că văd în aceasta un semn că societatea românească s-a maturizat democrat, iar cele două decenii preconizate de Brucan au trecut, s-au încheiat„, a declarat Crin Antonescu.

Citeşte şi INEDIT: Lucruri mai puţin ştiute despre Klaus Iohannis