Antonescu: Este nevoie de presiune publică pentru ca Băsescu să demisioneze

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Antena 3, că este nevoie de presiune publică pentru ca Traian Băsescu să demisioneze, el arătând că acesta nu mai este un preşedinte legitim al României şi doar astfel poate fi convins să renunţe la mandat.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 19:35
Antonescu: Este nevoie de presiune publică pentru ca Băsescu să demisioneze

„Eu cred că este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona”, a spus Antonescu.

El a menţionat că Parlamamentul se va reuni, va asculta actul Curţii, după aceea Monitorul Oficial va publica hotărârea, iar Traian Băsescu „va avea acte” pentru a se întoarce la Cotroceni.

Antonescu a precizat că Traian Băsescu nu mai este un preşedinte legitim al României, iar presiunea publică îl poate determina să demisioneze, indiferent de formele „legale” de protest pe care cetăţenii care au votat la referendum le folosesc.

Câteva sute de persoane protestează în Piata Universităţii, împotriva deciziei Curţii Constituţionale de a invalida referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Protestele au început în cursul zilei de marţi în faţa sediului CCR, manifestaţiile mutându-se ulterior în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti.