Antonescu: Este probabil să nu reuşim intrarea în Schengen, dar n-are legătură cu situaţia internă

Publicat: Marţi, 17 Iulie 2012 16:12 // Actualizat: Marţi, 17 Iulie 2012 16:12 // Sursa: RTV.net

Preşedintele interimar Crin Antonescu a afirmat că există riscul ca aderarea României la spaţiul Schengen să fie amânată din nou. Antonescu a afirmat, la postul public de radio, că situaţia politică internă ar putea fi folosită drept pretext.

Foto: ziuaveche.ro

În cadrul unei emisiuni a postului public de radio, Crin Antonescu a spus că intrarea României în zona Schengen a fost amânată exclusiv din considerente politice, în pofida faptului că autorităţile române au îndeplinit toate criteriile tehnice pentru aderare.

Preşedintele interimar nu a exclus ca situaţia politică internă să fie folosită drept pretext pentru ca opozanţii intrării României în zona Schengen să mai detrmine o amânare. "Motivele blocării intrării în spaţiul Schengen sunt de natură politică. Este foarte de presupus că pretextul acesta va fi folosit în continuare de către cei care se opuneau înainte şi nu doar de către Olanda-Olanda făcea la vedere acest lucru-pentru a amâna intrarea României în Schengen", a declarat Antonescu.

Acesta a subliniat că evenimentele de pe scena politică pot fi doar un pretext, nu un temei real. "Din păcate, este mai probabil să nu reuşim, dar asta nu are nicio legătură cu situaţia politică din România", a comentat Crin Antonescu.

Pe 25 aprilie, preşedintele Traian Băsescu a declarat, după întrevederea cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, că acesta i-a promis că peste patru luni se va lua o hotărâre privind aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia împlinirii a 7 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la UE.

După întrevere, şeful statului român a făcut următoarea declaraţie: "Este prima oară când domnul Van Rompuy vizitează Bucureştiul. Am avut discuţii consistente legate de problemele care frământă în mod deosebit Europa. Unul dintre principalele aspecte a fost legat de relansarea economică a UE.

Am discutat despre aderarea la spaţiul Schengen şi ţin să-i mulţumesc că a fixat luna septembrie 2012 ca dată în care să se ia în discuţie aderarea la României la spaţiul Schengen. De asemenea, l-am informat că România îşi menţine obiectivul de a adera la zona euro în 2015. Un alt subiect a fost legat de punctul de vedere al României că trebuie menţinută coeziunea între membrii UE".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aderarea la spaţiul Schengen intrarea în spaţiul Schengen Olanda Schengen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 iul 16:19
Răspunde | Votează email 1 email
SONIA
HAHALEROO!!! NORMAL CA TIE NU-TI PASA DACA INTRAM IN SCHENGEN!!! PE TINE TE INTERESEAZA NUMAI SA TE VEZI MOT LA ACEST MARE ..... PE CARE L-AI FACUT!!! RUSINE!!
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H