Antonescu: Ghişe are dreptate asupra efectelor nefaste ale coabitării, dar nu susţinem afirmaţiile

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că senatorul Ioan Ghişe are dreptate în ceea ce priveşte efectele "nefaste" ale coabitării dintre şeful statului şi premier, însă se desolidarizează de acesta deoarece a "comis o greşeală de neiertat" faţă de înţelegerile din USL.

11 iun. 2013, 20:30
Antonescu: Ghişe are dreptate asupra efectelor nefaste ale coabitării, dar nu susţinem afirmaţiile

Antonescu a susţinut că îl „încurcă” declaraţiile lui Ghişe, dar îl şi „îndurerează” pentru că îl cunoaşte de 21 de ani şi îl preţuieşte, fiind un om de „mare seriozitate, cu mare consevenţă morală şi cu mare capacitate de a spune lucrurile aşa cum le crede”, potrivit Mediafax.

„Nemulţumirea aceasta am spus-o, am făcut-o publică, am făcut-o publică şi eu, poate în alţi termeni…sigur în alţi termeni, a făcut-o şi domnia sa. N-are rost să prelungim acest tip de declaraţii, care nu folosesc nimănui. Am decis că mergem înainte, că încercăm să ne apărăm obiectivele, am acceptat nişte explicaţii pe care premierul mi le-a dat şi pe care PSD ni le-a dat, au acceptat şi ei anumite lucruri care nu le-au convenit, am avut episodul Sorin Roşca Stănescu, l-am închis”, a precizat liderul PNL.

El a afirmat că în USL nu are niciun rost să fie ‘aruncate astfel de declaraţii” precum cea a senatorului PNL.

„Senatorul Ghişe a comis o greşeală de neiertat la experienţa şi cu onestitatea sa politică, pentru că Ioan Ghişe e un om cinstit, dar în acelaşi timp e un om care are suficientă experienţă încât să ştie care sunt regulile unei coaliţii şi care sunt limitele până la urmă ale unei asocieri politice. Sunt foarte îndurerat şi îmi pare foarte rău că acest lucru s-a întâmplat”, a completat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a apreciat că Ioan Ghişe ar avea dreptate într-un anumit sens.

„Are dreptate în ce priveşte faptul că foarte mulţi alegători de-ai noştri pot să încerce un sentiment de frustrare. Are dreptate atunci când evaluează ca nefaste efectele coabitării. Poate că ne înşelăm, dar ne înşelăm împreună, nu are dreptate însă atunci când ca membru al unui partid, ca membru al unui grup parlamentar, ca membru al unei coaliţii, încalcă nişte reguli pe care împreună le-am stabilit”, a mai spus Antonescu, precizând că se desolidarizează de afirmaţiile senatorului PNL.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a afirmat într-un interviu pentru ziare.com că premierul Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia din funcţie ca urmare a încheierii acordului de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu. „Premierul trebuie să îşi dea demisia. Domnule, le-a spus premierul cetăţenilor cărora le ceream votul că dacă îl aleg peste 3 zile se duce să semneze acordul de coabitare cu Băsescu? N-a spus. Dacă spunea, îl mai alegeau? Poate nici măcar deputat. Când faci o construcţie pe câţîiva ani, tu coabitezi cu aliaţii sau cu adversarul? Adversarul anunţat înainte de alegeri e partenerul de după alegeri. Iar aliaţii de dinainte de alegeri nu mai sunt partenerii de coabitare de după alegeri. Coabitează reprezentanţii serviciilor secrete”, a spus Ghişe.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta consideră că senatorul liberal Ioan Ghişe nu a avut mandat din partea conducerii PNL atunci când i-a cerut demisia, deoarece acesta este „un personal independent”, astfel că s-ar certa degeaba cu liderul PNl Crin Antonescu.

Vicepreşedintele executiv al PNL, Puiu Haşotti, a precizat marţi că parlamentarii liberali dezavuează declaraţiile şi atitudinea senatorului Ioan Ghişe şi că i-au transmis să ceară conducerii PNL sancţionarea acestuia.