Antonescu: Gorghiu a fost dimineaţă la Ambasada SUA şi nu a putut intra şi nu din vina ambasadei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că deputatul liberal Alina Gorghiu, membru al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a încercat să participe la discuţiile de la Ambasada SUA legate de modificările la Codul penal, dar nu a putut intra la discuţii.

RomaniaTV.net
13 dec. 2013, 14:00
Antonescu: Gorghiu a fost dimineaţă la Ambasada SUA şi nu a putut intra şi nu din vina ambasadei

„Între timp, înţeleg că domnişoara deputat Alina Gorghiu a căpătat totuşi o invitație. Nu, la Ambasadă nu cred că a fost”, a declarat Antonescu, la finalul şedinţei BPN al PNL.

El a fost întrebat dacă deputatul PNL a fost la Ambasada SUA vineri dimineaţă, numărându-se între liberalii care nu au putut lua parte la discuţiile pe Codul penal.

„A fost, dar nu a putut să intre şi nu din vina Ambasadei”, a declarat preşedintele PNL.

De asemenea, el a fost solicitat să facă precizări despre invitaţia obţinută de Gorghiu în cele din urmă.

„La Ministerul Justiţiei pe undeva, nu ştiu, e acolo pe undeva o discuţie”, a mai spus Antonescu.

Anterior, preşedintele PNL a declarat vineri că deputaţii PNL din Comisia juridică nu au putut participa la discuţiile de la Ambasada SUA, pentru că nu s-au aflat pe lista de invitaţi, nici la cele purtate joi cu diplomaţii, apreciind că este un lucru „nelalocul lui”.

„Aş vrea să vă spun un lucru care mi se pare nelalocul lui. Câţiva ambasadori au fost ieri în Parlament, la discuţii cu Comisia juridică, de asemenea o delegaţie înţeleg a Comisiei juridice s-a deplasat astăzi către ambasada americană. Vreau să vă spun că reprezentanţii PNL în Comisia juridică nu au fost nici înştiinţaţi de către conducerea comisiei, nici invitaţi, au încercat să participe la aceste discuţii, nu erau ca să spun aşa pe listă, ceea ce mi se pare nefiresc”, a declarat Antonescu.

El a fost întrebat despre ce listă vorbeşte, dacă se referă la o listă a Ambasadei SUA.

„La ambasada americană se intră cu listă, şi nu erau. Iar ieri nu au fost chemaţi (la discuţiile cu diplomaţii – n.r.) deşi s-au interesat, deşi au căutat conducerea Comisiei, nu au fost…”, a mai spus Antonescu.

De asemenea, întrebat dacă deputaţilor PNL nu li s-a răspuns la telefoane din partea conducerii Comisiei juridice, preşedintele PNL a replicat: „Cam aşa ceva”.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a declarat, pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti pentru „a informa corect” despre modificările la Codul Penal.

Nicolicea a mai spus că la întlnirea care a avut loc la sediul Ambasadei a fost prezent şi deputatul Ciprian Nica.

Întrebat de ce au mers ei la Ambasadă şi nu au venit reprezentanţii Ambasadei la Palatul Parlamentului, cum s-a întâmplat joi, Eugen Nicolicea a răspuns: „Nu ştiu detaliile stabilirii întâlnirii”.

Eugen Nicolicea a mai declarat, vineri, întrebat dacă au făcut parte şi liberali din delegaţia care a fost la Ambasada SUA, că „nu a fost o întâlnire politică sau de partid”, ci una a reprezentanţilor comisiei.

El a arătat că la întâlnirea cu reprezentanţii Ambasadei SUA a prezentat punctul de vedere oficial şi rămâne ca diplomaţii americani să întrebe în scris dacă mai au nelămuriri.

Deputaţi din Comisia Juridică, printre care Eugen Nicolicea, au mers, vineri, la Ambasada SUA la Bucureşti pentru a discuta despre modificările la Codul Penal.

Iniţial, discuţia ar fi trebuit să aibă loc la Palatul Parlamentului, în cabinetul preşedintelui Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, aşa cum s-a întâmplat, joi, când acesta şi Nicolicea s-au întâlnit cu diplomaţi ai Franţei, Germaniei, Olandei şi Marii Britanii.