Antonescu îi răspunde lui Ponta: Noi, PNL, suntem dreapta. A fi liberal înseamnă să ai lideri, nu baroni

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a răspuns, vineri, premierului Victor Ponta, fără a-i pronunţa numele, la întrebarea despre cine mai este liberal în România, Antonescu spunând că PNL este un partid liberal, de dreapta, un partid în care activează foarte mulţi oameni care vor fi mereu liberali, transmite Mediafax.

07 feb. 2014, 13:02
Antonescu îi răspunde lui Ponta: Noi, PNL, suntem dreapta. A fi liberal înseamnă să ai lideri, nu baroni

Crin Antonescu a spus, în conferinţa de presă în care a anunţat nominalizările PNL pentru funcţiile de miniştri, că vrea să îi răspundă cuiva care zilele trecute se întreba cine mai este astăzi liberal în România şi ce mai înseamnă liberalism.

El a mai spus că a fi liberal î seamnă şi „să înţelegi lumea pe care o trăieşti ca pe o lume care are nevoie de lideri puternici, ci nu de baroni”.

„Cineva se întreba zilele trecute cine mai este exact liberal azi în România şi ce mai înseamnă liberalism şi doresc cu toată prietenia să dau în numele colegilor mei un răspuns exact: Noi, PNL, suntem un partid liberal, de dreapta, un partid în care activeaza foarte mulţi oameni care sunt şi vor fi mereu liberali. Nu am avut nicio pretenţie că toţi cei care sunt liberali în România sunt în partidul nostru. Noi suntem liberali şi nu avem niciun fel de confuzie în legătură cu acest lucru. Liberalismul înseamnă să porneşti de la ideea că cetăţenii unei ţări, chiar dacă se constituie şi funcţionează ca o naţiune, ca o comunitate, sunt întotdeauna indivizi ale căror drepturi trebuie tratate ca atare, apărate şi sportite. Liberali înseamnă să lucrăm cu şi pentru indivizi, nu cu gloate, nu cu mulţimi. A fi liberal înseamnă să înţelegi că lumea are nevoie de lideri puternici, ci nu de baroni. Liberal mai înseamnă să vrei să trăieşti şi să faci astfel încât să trăieşti într-un stat de drept în care instituţiile lucrează pentru individ”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat cum comentează declaraţia liberalului Klaus Iohannis, care spunea că PNL nu agreează măsura reeşalonării creditelor, nefiind de dreapta, premierul Victor Ponta se întreba, joi, „cine mai e liberal acum în România”.

„Sincer, cred că e o prostie să mai vorbeşti de măsuri de dreapta şi de stânga. Ce e de dreapta şi de stânga? Banii care se scot de la bănci, pentru că e vorba de provizioane pentru credite neperformante, se duc la populaţie care îi cheltuie şi creşte consumul. Ce e neliberal în asta? Sau cine mai e liberal acuma în România ca să ne spună cum e cu liberalismul sau cu social-democraţia?”, a adăugat Ponta.

VEZI SI:

Ce aşteptări are Crin Antonescu de la noii miniştri. Ce vrea de la Iohannis, Nicolaescu, Atanasiu şi Buşoi