Antonescu îi răspunde lui Ponta: Vreţi să mă susţineţi la preşedinţie, bine, nu vreţi, la revedere!

Tensiunea din USL este tot mai mare, iar contrele dintre liderii USL, Victor Ponta (PSD) şi Crin Antonescu (PNL), sunt pe zi ce trece mai dure. După ce premierul Ponta a vorbit, luni, despre posibilitatea de a-i retrage lui Antonescu sprijinul în cursa pentru Cotroceni, liderul liberal a dat o replică tăioasă.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 19:59
Antonescu îi răspunde lui Ponta: Vreţi să mă susţineţi la preşedinţie, bine, nu vreţi, la revedere!

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni seară, la B1 TV, că nu acceptă să fie privit ca o „păpuşă” pe care partenerii de coaliţie o pun după bunul plac la preşedinţie.

„Daca eu in 2014 sunt in situatia unui fel de obiect, de papusa, pe care daca vrea il pune PSD, daca nu, nu, atunci nici nu mai candidez. Daca as fi in 2014 in situatia sa depind de bunavointa PSD sau a cuiva din PNL, nu mai candidez. Presedintia Romaniei e decisa de cetateni”, a spus Antonescu, dupa ce Ponta declarase ca Antonescu lasa impresia ca nu-si mai doreste sprijinul PSD pentru alegerile prezidentiale.

CITEŞTE ŞI: Ponta, despre Antonescu: Dacă n-are nevoie de PSD, nu-l susţinem cu forţa la Preşedinţie

Antonescu a avut un mesaj pentru social-democraţi: „Vreti sa ma sustineti, bine, nu vreti, am si spus, politicos, asa, stramosesc, sanatate, multumim pentru colaborare, la revedere!”.

Crin Antonescu a precizat că nu se teme pentru candidatura sa la prezidenţiale, subliniind că acest lucru este indicat tocmai de poziţia sa în problema Roşia Montană. În plus, Antonescu le-a transmis lui Ponta şi celorlalţi lideri social-democraţi că va spune întotdeauna ce gândeşte, chiar dacă părerile sale îi vor deranja pe partenerii de coaliţie. El a avut şi un mesaj pentru premier: „Deocamdată noi îl susţinem pe domnul Ponta, nu el pe noi. Liberalii nu sunt antajaţii lui Ponta şi mâine îi dă afară”.