Antonescu: Instituţiile tributare regimului Băsescu sunt CCR, DNA, ANI, CSM. Cerem independenţa lor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la finalul Delegaţiei Permanente a partidului, că instituţiile tributare "regimului Băsescu", în cazul cărora majoritatea parlamentară trebuie să elimine "rămăşiţele" funcţionării partizane, sunt Curtea Constituţională, DNA, ANI sau CSM, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
30 aug. 2013, 16:30
Antonescu: Instituţiile tributare regimului Băsescu sunt CCR, DNA, ANI, CSM. Cerem independenţa lor

Liderul PNL a afirmat că în planul controlului parlamentar PNL a decis să susţină demersuri pentru eliminarea „rămăşiţelor” regimului Băsescu.

„Actuala majoritate poate să facă pentru ca rămăşiţele importante ale regimului Băsescu, în sensul funcţionării partizane a unor instituţii care ar trebui să fie independente, să fie eliminate sau măcar limitate, o preocupare dincolo de actul de guvernare în sine pentru tot ceea ce noi am promis cetăţenilor români care ne-au votat”, a afirmat Antonescu.

El a fost solicitat să precizeze care sunt instituţiile tributare regimului Băsescu.

„Le cunoaşteţi foarte bine. Eu nu le-am cerut niciodată desfiinţarea, eu nu le-am cerut niciodată subordonarea politică, eu le-am cerut independența. Și aceste instituţii sunt: Curtea Constituţională, Direcția Națională Anticorupție, Agenţia Naţională de Integritate, CSM, hai să ne oprim aici. Nimeni nu vrea, mai spun odată, nimeni nu vrea ca aceste instituţii să ne întrebe pe noi când încep urmărirea penală împotriva cuiva sau când dau un verdict sau când îşi desfăşoară activitatea în general. Nimeni nu vrea să oprească toată anchetele începute, chiar în condiţii discutabile unele, din punctul nostru de vedere, împotriva unor liberali. Nu, vrem însă câteva răspunsuri la fapte pe care le vedem cu toţii ţi le vedem de ani de zile și le vedem în ultimele luni mai cu seamă. Vrem ca aceste instituţii să facă un efort elementar de credibilizare ţi să ne arate că sunt independente, să ne arate că nu acţionează pe alese ţi în momente stabilite de alţii”, a precizat liderul PNL.