Antonescu: Înţeleg nemulţumirea premierului. În PNL niciodată nu se va putea impune tăcerea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, joi seară, că înţelege nemulţumirea premierului Victor Ponta cu privire la criticile exprimate de unii liberali, însă spune că în partidul său "niciodată nu se va putea impune tăcerea".

RomaniaTV.net
18 apr. 2013, 18:31
Antonescu: Înţeleg nemulţumirea premierului. În PNL niciodată nu se va putea impune tăcerea

„Înţeleg frustrarea, nemulţumirea, iritarea premierului atunci când colegi de coaliţie îl atacă vehement şi sunt solidar cu el pentru că, în fond, toate aceste lucruri ţin de dificultăţile de parcurs ale unei guvernări nu uşoare în care suntem toţi direct sau indirect implicaţi. Sunt solidar cu premierul, pot să îl înţeleg”, a susţinut Antonescu, într-o emisiune la Digi 24.

Potrivit acestuia, Victor Ponta este preşedinte al unui partid „disciplinat”, în timp ce în PNL nu se va impune niciodată tăcerea.

„Premierul este preşedintele unui partid disciplinat. PSD are în tradiţia sa şi este un lucru pe care eu îl şi admir, până la un punct – când nu se vorbeşte, nu vorbeşte nimeni. Când se dă liber la vorbit, simt toţi de datoria lor să vorbească. Nu sunt ironic, o spun cu candoare amicală. (…) Tăriceanu era lider PNL şi, când era la guvernare în vremuri mult mai liniştite, mai propice, avea trei-patru oameni care puteau să critice o măsură guvernamentală sau alta oficial în gura mare în PNL”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Acesta a arătat că nu este comod să fii atacat de colegi, însă trebuie să se înţeleagă faptul că parlamentarii sunt ei înşişi „o instituţie” şi au libertatea cuvântului.

„Nici eu nu mă bucur când un coleg mă atacă, mă critică. Evident, nici premierul nu se bucură atunci când cineva din majoritate îl atacă. Trebuie totuşi să înţelegem că aceşti colegi ai noştri, chiar dacă noi suntem şefi de partid, prim-ministru sau orice altceva, sunt, la rândul lor, parlamentari. Ca atare, oricât de mult ţinem la disciplina de partid, trebuie să facem loc şi acestei idei că un parlamentar este el însuşi o instituţie şi că are, în orice caz, libertatea cuvântului în sensul unor declaraţii politice”, a explicat copreşedintele USL.

Acesta a admis că declaraţia făcută de Sorin Frunzăverde a fost „extrem de dură” şi că nu se solidarizează cu conţinutul ei, arătând, în acelaşi timp, că afirmaţiile celor trei liberali la care premierul a făcut referire – Sorin Roşca Stănescu, Ludovic Orban şi Sorin Frunzăverde – sunt ”riscante”.

„A fost o declaraţie extrem de dură de natură să nu lase liniştit un partid care este partenerul nostru şi în sensul acesta şi eu deplâng duritatea acelei declaraţii şi nu mă solidarizez nicidecum cu conţinutul ei. (…) Declaraţiile sunt riscante pentru că e vorba totuşi de două partide. Toate aceste declaraţii au ecouri, reverberaţii. Aţi văzut, de pildă, că primarul de la Târgu Jiu se face receptorul unor nemulţumiri ale unor membri. Lucrurile riscă să escaladeze şi trebuie să oprim în sensul acesta chiar dacă, în PNL, cel puţin, niciodată nu se va putea impune tăcerea”, a conchis Crin Antonescu.