Antonescu, la România TV: Băsescu va duce o navă la destinaţie, dar aceasta nu mai poate fi România

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, la România TV, că a ascultat discursul preşedintelui Băsescu şi că a fost "impresionat de incapacitatea şefului statului de a adera la realitate". Antonescu susţine că este de acord cu preşedintele când spune că avem nevoie de politicieni responsabili la cârma ţării, dar consideră că aceşti politicieni pot apărea doar în urma alegerilor anticipate.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 18:10
Antonescu, la România TV: Băsescu va duce o navă la destinaţie, dar aceasta nu mai poate fi România

„M-a impresionat incapacitatea (lui Băsescu, n.r.) de a adera la realitate. Există o contradicţie între afirmaţia, corectă, iniţială a preşedintelui că în stradă sunt oameni corecţi, nemanipulaţi. Contradicţia între această afirmaţie corectă şi tot ce a urmat (în discursul preşedintelui, n.r.) este o neadaptare la realitate. După aşa-zisa modernizare a statului lui Băsescu, acest stat este mai puţin folositor cetăţenilor săi ca oricând”, a declarat Crin Antonescu, la România TV.

Preşedintele liberalilor se arată de acord, în principiu, cu afirmaţiile preşedintelui cum că la cârma ţării trebuie să fie politicieni responsabili. Soluţia lui Antonescu pentru apariţia acestor politicieni o reprezintă, însă, alegerile anticipate.

„Domnul Traian Băsescu, ca nou-nouţ, ca nou-născut politic a prezentat un program politic cu care sunt de acord. Să nu mai avem clientelă, să avem politicieni responsabili. Sunt de acord cu el. Şi de aceea, spun încă o dată, că avem nevoie de alegeri anticipate, în urma cărora să avem politicieni care să facă faţă crizei.

„Traian Băsescu a dovedit în această seară că, probabil, va duce o navă la destinaţie. Dar acea navă nu mai poate fi România”.