Antonescu, la România TV: Excludem varianta grevei parlamentare

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a anunţat, la România TV, că parlamentarii din opoziţie vor să demisioneze din Legislativ pentru a facilita convocarea anticipatelor şi a exclus varianta grevei parlamentare, ca soluţie mai puţin radicală de a pune presiune pe coaliţia de a se retrage de la putere.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 16:00
Antonescu, la România TV:  Excludem varianta grevei parlamentare

„Parlamentarii USL, prin vocea mea şi a preşedinţilor Victor Ponta şi Daniel Constantin, au anunţat foarte clar că sunt dispuşi să-şi înainteze demisiile din Parlament. Nota bene: demisia din Parlament, depunerea mandatului. Nu grevă parlamentară, nu astfel de lucruri care nu conving într-o ţară ca România”, a declarat Crin Antonescu.

Întrebat dacă nu există riscul ca unii deputaţi şi senatori ai opoziţiei să aibă nemulţumiri faţă de o variantă care-i lasă fără mandat, Antonescu a precizat că au fost analizate şi riscurile pe care le comportă această decizie.

„Cei care nu o doresc, o vor face. De asta suntem partide politice”, a spus Antonescu.

El consideră ca insuficiente concesiile opoziţiei, adică începerea unui „pseudodialog” şi demiterea lui Baconschi.

„Dacă premierul avea o reacţie sinceră la inepţiile şi jignirile debitate de Baconschi l-ar fi dat afară imediat ce s-au produs, nu după o zi, două, trei”, a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu a mai declarat că opoziţia are de decis dacă parlamentarii acesteia se retrag sau nu din Parlament, explicând că începutul sesiunii parlamentare nu îi poate găsi pe cei din opoziţie „hârjonindu-se” cu Ioan Oltean „pe proceduri”, „în vreme ce oamenii stau cu orele şi cu zilele sub gerul lui ianuari şi a lui februarie în stradă”.

„Nu avem de gând nici să facem grevă parlamentară, cum am înţeles că s-a răspândit ştirea cred că dintr-o neînţelegere, avem de decis dacă, unilateral, parlamentarii opoziţiei se retrag din Parlament, demisionează sau dacă putem să continuăm sub această situaţie”, a declarat Antonescu, pe holurile Parlamentului.

„Mai sunt 4-5 zile până la începutul sesiunii, vom vedea ce se întâmplă. Dar este clar că începutul sesiunii parlamentare nu ne poate găsi pe noi, asta mie mi-e limpede chiar dacă o spun cu titlu personal, nu ne poate găsi pe noi hârjonindu-ne pe aici cu domnul Oltean pe nişte proceduri, în vreme ce oamenii stau cu orele şi cu zile, sub gerul lui ianuarie şi a lui februarie, în stradă”, a adăugat Antonescu,

Întrebat dacă opoziţia va părăsi Parlamentul, Crin Antonescu a arătat că aceasta este o decizie pe care nu o ia singur, ci o va discuta în grupurile parlamentare ale PNL şi cu partenerii din USL.