Antonescu le răspunde minerilor de la Roşia Montană care-l cheamă la mină VIDEO

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a făcut miercuri un apel către protestatarii de la Roşia Montană să nu recurgă la forme extreme de protest, argumentând că dialogul despre astfel de probleme se poartă în cadru instituţional. De asemenea, preşedintele Senatului a declarat că va avea joi o întrevedere cu liderul sindical al confederaţiei Meridian pe subiectul Roşia Montană
Romania TV
11 sept. 2013, 17:54

"Am luat act de punctul de vedere al acestor oameni, le înţeleg poziţia, le înţeleg interesul în cel mai legitim mod, numai că o decizie, o lege nu se face doar pentru un loc din ţară. (...) Nu se poate în felul acesta, pentru că, dacă 20, 50, 100 de oameni care au un punct de vedere spun să vină preşedintele Senatului azi, mâine poate primul-ministru, poimâine poate preşedintele României într-un loc, după care alţi 20 zic să vină în locul ăstălalt. Nu putem să mergem mâine la mină, poimâine în Piaţa Universităţii, în noaptea următoare pe Bulevardul Elisabeta. Am spus clar: dialog înseamnă forme instituţionalizate", a declarat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a anunţat că va avea o întâlnire cu liderii sindicatului Meridian, cel mai probabil joi, şi a subliniat că sunt parlamentari care au preluat punctul de vedere al oamenilor din Roşia Montană şi care îi susţin, inclusiv în PNL.

"Vinovăţia sau nevinovăţia este o chestiune care este subiectivă pentru că, în felul acesta, nu putem să schimbăm o ţară. Eu am curajul să spun ce decizie politică am luat. Nu am luat-o în calitate de Executiv, am luat-o în calitate de lider care are un vot în Parlament şi, mai mult decât atât, sub toate formele - discuţie, dialog, comunicare. Nu însă în aceste forme extreme. Şi rugămintea mea este către aceşti oameni, să nu recurgă la forme extreme de protest, pentru că nu este nevoie să sensibilizeze pe cineva, nimeni nu este nepăsător sau dezinteresat de punctul lor de vedere", a arătat preşedintele PNL, adăugând că acest punct de vedere nu poate fi impus unei ţări.

Crin Antonescu a dezaprobat gestul unor mineri de la Roşia Montană de a intra în greva foamei.

"Eu nu cred că trebuie să intre în greva foamei, cred că trebuie să discutăm foarte serios despre ce-i interesează. Nu se poate ca Parlamentul să voteze imediat o lege pentru că cineva a intrat în greva foamei. E un gest pe care îl respect, dar nu putem proceda în felul acesta. Toate formele de comunicare, instituţionale, sunt deschide din punctul meu de vedere", a mai spus preşedintele Senatului.

Minerii din Roşia Montană care s-au blocat miercuri în galeria Cătălina-Monuleşti refuză în continuare să iasă din subteran, aceştia fiind hotărâţi să rămână pe termen nelimitat acolo, a declarat, în cursul serii, preşedintele sindicatului "Viitorul Mineritului", Cristian Albu.

Cei 22 de mineri vor ca preşedintele Senatului, Crin Antonescu, să vină la faţa locului ca să discute cu ei. Minerii îl consideră pe liderul liberal "principalul vinovat faţă de starea în care s-a ajuns astăzi aici", a declarat Cristian Albu.

De asemenea, protestatarii doresc ca "toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare să vină la Roşia Montană cât de urgent, să discute cu ei şi să vadă în ce stare au ajuns", dar şi să vadă ce s-a făcut la Roşia Montană.

„Am luat act de punctul de vedere al acestor oameni, le înţeleg poziţia, le înţeleg interesul în cel mai legitim mod, numai că o decizie, o lege nu se face doar pentru un loc din ţară. (…) Nu se poate în felul acesta, pentru că, dacă 20, 50, 100 de oameni care au un punct de vedere spun să vină preşedintele Senatului azi, mâine poate primul-ministru, poimâine poate preşedintele României într-un loc, după care alţi 20 zic să vină în locul ăstălalt. Nu putem să mergem mâine la mină, poimâine în Piaţa Universităţii, în noaptea următoare pe Bulevardul Elisabeta. Am spus clar: dialog înseamnă forme instituţionalizate”, a declarat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a anunţat că va avea o întâlnire cu liderii sindicatului Meridian, cel mai probabil joi, şi a subliniat că sunt parlamentari care au preluat punctul de vedere al oamenilor din Roşia Montană şi care îi susţin, inclusiv în PNL.

„Vinovăţia sau nevinovăţia este o chestiune care este subiectivă pentru că, în felul acesta, nu putem să schimbăm o ţară. Eu am curajul să spun ce decizie politică am luat. Nu am luat-o în calitate de Executiv, am luat-o în calitate de lider care are un vot în Parlament şi, mai mult decât atât, sub toate formele – discuţie, dialog, comunicare. Nu însă în aceste forme extreme. Şi rugămintea mea este către aceşti oameni, să nu recurgă la forme extreme de protest, pentru că nu este nevoie să sensibilizeze pe cineva, nimeni nu este nepăsător sau dezinteresat de punctul lor de vedere”, a arătat preşedintele PNL, adăugând că acest punct de vedere nu poate fi impus unei ţări.

Crin Antonescu a dezaprobat gestul unor mineri de la Roşia Montană de a intra în greva foamei.

„Eu nu cred că trebuie să intre în greva foamei, cred că trebuie să discutăm foarte serios despre ce-i interesează. Nu se poate ca Parlamentul să voteze imediat o lege pentru că cineva a intrat în greva foamei. E un gest pe care îl respect, dar nu putem proceda în felul acesta. Toate formele de comunicare, instituţionale, sunt deschide din punctul meu de vedere”, a mai spus preşedintele Senatului.

Minerii din Roşia Montană care s-au blocat miercuri în galeria Cătălina-Monuleşti refuză în continuare să iasă din subteran, aceştia fiind hotărâţi să rămână pe termen nelimitat acolo, a declarat, în cursul serii, preşedintele sindicatului „Viitorul Mineritului”, Cristian Albu.

Cei 22 de mineri vor ca preşedintele Senatului, Crin Antonescu, să vină la faţa locului ca să discute cu ei. Minerii îl consideră pe liderul liberal „principalul vinovat faţă de starea în care s-a ajuns astăzi aici”, a declarat Cristian Albu.

De asemenea, protestatarii doresc ca „toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare să vină la Roşia Montană cât de urgent, să discute cu ei şi să vadă în ce stare au ajuns”, dar şi să vadă ce s-a făcut la Roşia Montană.

Spynews
Ce a publicat Adriana de la Mireasa sezonul 9 în mediul online, după ce a ieșit din competiție. Ce spune despre momentele din emisiune: "Răutățile..." / FOTO
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Capital.ro
Anunț pentru românii care au APARTAMENTE VECHI. Toți trebuie să știe
Playtech.ro
ȘOC! Babs și Ema Uta, show incendiar în ținute minuscule. Au înnebunit internetul cu dansurile lor
DailyBusiness
Cele mai bune oferte la Lidl! Toate produsele preferate ale românilor sunt la reducere!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Când va naște Ana Baniciu! Artista așteaptă primul ei bebeluș în orice moment: ”Mai sunt...” / FOTO
Spynews
Cum arată verighetele alese de Vlad Gherman și Oana Moșneagu. Cei doi actori s-au căsătorit ieri / FOTO
Evz.ro
Spargeți un produs la supermarket. Sunteți obligați să-l plătiți
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
wowbiz.ro
Fostul preot Daniel Balaș, băgat în spital după ce a fost atacat pe stradă, în miez de noapte! În ce stare se află
Cancan.ro
Antonia i-a lăsat pe toți fără cuvinte! Vedeta s-a lăsat fotografiată în toată splendoarea, după ce s-a plâns că e „grăsuță”
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
Scandal uriaș în Familia Regală! Cum a reacționat regele Felipe al Spaniei, când a aflat că este înșelat de soția lui, regina Letizia! Majestatea sa ar fi fost devastat
Capital.ro
UNGARIA se zdruncină din temelii. Se pregătește opțiunea NUCLEARĂ
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
stirilekanald.ro
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'