Antonescu: Merkel să-l ia pe Băsescu în Germania, să-i dea o bucăţică de pământ acolo

Publicat: Marţi, 21 August 2012 23:59 // Actualizat: Miercuri, 22 August 2012 08:30 // Sursa: Mediafax

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marţi, că România nu este o rezervaţie în care se poate întâmpla orice, şi a arătat că Angela Merkel îl poate lua pe Traian Băsescu în Germania, să îi dea o bucată de pământ "să se joace, cu PDL, de-a Băsescu".

Foto: europa.eu

Antonescu s-a referit, în cadrul declaraţiei sale, şi la Partidul Democrat Liberal, pe care l-a numit "sectă" şi "crescătorie de paraziţi pe lângă Parchet" dar şi "întreţinuţi ai Parchetului General".

"Aş vrea, poate să întrebe Guvernul, poate dumneavoastră, haideţi să întrebe o dată DNA-ul câte dosare de pedelişti, nu primari din ăia care ne-au fost daţi, ci dosare de parlamentari pedelişti au fost deschise, câte s-au închis, în ce stadiu mai sunt. Crescătoria asta de viermişori, pe lângă Parchetul General, în aceste zile, au arătat clar cum dictează ei împotriva legii şi împotriva a milioane de oameni", a spus Antonescu la Antena 3 despre democrat-liberali.

Crin Antonescu a vorbit şi despre "marele legist, de fapt vameş" Vasile Blaga, care a ieşit zilele acestea şi a explicat cum se pot da ordine unor sute de primari.

"Noi refuzăm să dăm nişte date, noi boicotăm, închidem uşa, nu dăm niciodată Ministerul de Interne. Aşa ceva nu mai poate fi tolerat", a mai afirmat Antonescu.

El a menţionat că nimeni nu tolerează aşa ceva, "nici domnul Barosso, în restul UE, nici doamna Merkel în Germania".

"Nu are nicio obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice, pentru că aşa le convine unora, care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România şi care nu suferă abuzurile pe care le suferă românii, începând cu batjocorirea acestui vot. Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pămând acolo lui Băsescu şi PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu", a mai afirmat Antonescu.

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat pe Traian Băsescu, în urma suspendării acestuia din funcţie.

Germania a calificat, pe 9 iulie drept "inacceptabilă" procedura  de destituire a preşedintelui român Traian Băsescu, apreciind că au fost violate principiile statului de drept, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, citat de AFP.

Seibert a precizat ulterior, într-un comunicat, ca Angela Merkel i-a telefonat omologului sau român şi i-a "confirmat îngrijorările guvernului".  Valorile comune ale Uniunii Europene se aplică şi României, a subliniat acesta.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 aug 10:02
Răspunde | Votează email 1 email
ilie
Congo este o tara democrata fata de Romania lui basescu
1
EUR
4.7274
RON
22 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H