Antonescu: Modificarea Constituţiei, amânată în urma deciziei CCR

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că modificarea Constituţiei este un proiect care deocamdată se amână pentru că cei de la Curtea Constituţională aşa au decis, deşi nu au avut fundament legal, liberalul afirmând că tot CCR a falsificat şi rezultatul referendumului din 2012.

01 nov. 2013, 07:22
Antonescu: Modificarea Constituţiei, amânată în urma deciziei CCR

Crin Antonescu a spus, răspunzând unei întrebări, că nu renunţă la proiectul modificării Constituţiei, dar acesta se amână dată fiind decizia CCR, care a hotărât că Legea referendumului este constituţională dar nu se aplică timp de un an, scrie Mediafax.

De asemenea, Antonescu a ţinut să sublinieze că CCR pare a nu putea să se întrunească în cvorum pentru a lua o decizie în privinţa sesizării de neconstituţionalitate formulate de preşedintele Traian Băsescu în privinţa legii care reglementează pragul de validare la referendum.

Potrivit lui Antonescu, acest fapt amână intrarea în vigoare a legii, iar cei de la CCR „respectă un calendar” al lui Traian Băsescu.

Liberalul a mai spus că CCR a falsificat rezultatul referendumului din 2012, când a luat în calcul un cvorum menţionat în legea pentru alegerea preşedintelui în loc să ia în calcul cvorumul stipulat în legea referendumului.

Antonescu a mai spus că el încă este de părere că a fost corect şi bun ce s-a hotărât în 2012 în USL, în parteneriat, privind suspendarea preşedintelui Băsescu şi că el nu a declarat ulterior, „cum au făcut alţii”, că de fapt a fost vorba despre o greşeală.

Liberalul a spus că el este un tip solidar în parteneriate şi că se implică în acestea cu entuziasm, menţionând că atunci când liberalii l-au susţinut pe Victor Ponta pentru a fi premier nu au spus „îl susţinem deocamdată”, ci „îl susţinem total”.

„Mă aştept la reciprocitate în lucrurile mari”, a spus Antonescu, în acest context.

Întrebat dacă este „un pic” dezamăgit de reciprocitatea de care are parte, Antonescu a spus că este „un pic mai mult” dezamăgit. „Dar mergem mai departe alături de Victor Ponta”, a completat Antonescu, precizând că oamenii vor să vadă USL funcţionând.

Citeşte şi Crin Antonescu, despre rezultatele coabitării: Avem o ţară debilă, care greu reuşeşte să meargă înainte


loading...