Antonescu: Negocierile cu PSD merg normal, cu tensiuni şi dificultăţi

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că negocierile dintre PNL şi PSD privind candidaţii USL la locale merg normal, cu tensiuni şi cu dificultăţi, el precizând că USL este formată din partide democratice şi din oameni vii, cu aspiraţii, ceea ce face ca aceste tensiuni să fie inerente, relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 15:26
Antonescu: Negocierile cu PSD merg normal, cu tensiuni şi dificultăţi

„Merg normal (negocierile – n.r.). Dacă n-ar fi existat niciun fel de tensiune sau niciun fel de dificultate, ar fi fost anormal. Noi suntem partide democratice, suntem alcătuite din oameni vii, cu aspiraţii, nu ne ghidonează nimeni, nu ne ordonă nimeni ce să facem, aşa încât pot să spun că negocierile merg normal, cu aceste tensiuni şi cu aceste dificultăţi, cu tot”, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat, răspunzând unei întrebări, că există probabilitatea să existe şi cazuri unde va fi nevoie de arbitraj de la centru, de la Bucureşti.

Antonescu a menţionat că PSD şi PNL nu vor merge separat în ceea ce priveşte candidaţii la CJ şi primăriile reşedinţă de judeţ.

„Pentru poziţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi primar al reşedinţei de judeţ, nu (se merge separat, n.r.), pentru că avem un document politic care stabileşte foarte clar chesiunea asta. El a fost adoptat de toate partidele, nu a fost pus şi nu va fi pus în discuţie nicio secundă”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că nu se va impune de la centru o regulă privind listele comune de sus până jos, respectiv până la candidaţii la comune.

„Noi nu impunem nicio regulă în această privinţă, de la centru, am lăsat, cum e şi normal, libertatea organizaţiilor judeţene şi organizaţiilor locale să găsească formulele optime. Probabil că în anumite cazuri va fi o dispută sau vor fi dispute, vor fi variante, până la urmă le vom discuta la centru, dar nu am impus nici o formulă, nici alta. Tot ceea ce permite protocolul USL e permis”, a spus Antonescu.