Antonescu: Nelu Oltean, băiatul acela hotărât de la Bistriţa, umblă cu mârlănii din ăstea de afişe

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a criticat, luni, pe secretarul general al PDL, Ioan Oltean, despre care a spus că este "băiatul acela hotărât de la Bistriţa", care "umblă cu mârlănii din astea de afişe", referindu-se la afişele care îi înfăţişează pe parlamentarii opoziţiei drept "chiulangii".

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 18:28
Antonescu: Nelu Oltean, băiatul acela hotărât de la Bistriţa, umblă cu mârlănii din ăstea de afişe

Antonescu a precizat că parlamentarii USL aflaţi în protest parlamentar vor respecta decizia politică de a-şi dona indemnizaţiile pe care le vor încasa pe perioada protestului, inclusiv cei pentru care această indemnizaţie reprezintă singurul venit, cum este senatorul PNL Ioan Ghişe, potrivit Mediafax.

„Domnul senator Ghişe este un om care a spus un lucru foarte simplu, foarte cinstit. Nu văd nimic nelalocul lui. Omul a spus – nu e numai situaţia domniei sale – că este singurul său venit. Bineînţeles că noi vom respecta, inclusiv domnul Ghişe, decizia politică pe care am luat-o şi, aşa cum am mai spus odată – ceea ce a făcut marea bucurie a ziarelor prietene inamicilor ştim-noi-cui, o să ne ajutăm între noi, o să ne împrumutăm, o să ne susţinem. Nu e asta problema”, a spus Antonescu.

Liderul PNL l-a criticat, în acest context, pe secretarul general al PDL, Ioan Oltean, pentru afişele care îi reprezentau pe parlamentarii opoziţiei drept „chiulangii”.

„Fondul chestiunii e o grevă politică. Că unul ca domnul Toader nu pricepe asta, sau se face că nu pricepe, că unul ca domnul – ca să zic aşa – Nelu Oltean, băiatul acela hotărât de la Bistriţa, nu pricepe sau se face că nu pricepe asta, că umblă cu mârlănii din ăstea de afişe şi aşa mai departe – e una. Dar eu cred că dumneavostră pricepeţi. E vorba de grevă cu specificaţie politică şi am precizat foarte clar care sunt coordonatele acestei greve”, a spus Antonescu.

Liderul PDL Ioan Oltean a declat, vineri, la Bistriţa, că PDL a decis să declanşeze o „acţiune de informare corectă a opiniei publice” privind greva parlamentară şi va distribui materiale în teritoriu pentru ca oamenii să afle că aceia pe care i-au votat sunt „chiulangii”.

„În loc să vină la serviciu, ei chiulesc de la serviciu, statul român suportând în fiecare lună 1,4 milioane de euro pentru acest chiul. Şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud avem chiulangii. O să distribuim afişele prin tot judeţul, pe unde putem, peste tot, ca poporul să afle că aceştia sunt chiulangiii aleşi. Nu a mai auzit nimeni de chiulangii plătiţi cu 1,4 miliaone de euro pe lună. Este un fenomen politic pe care noi îl condamnăm şi mi se pare firesc ca poporul să ştie. Poporul să ştie că există parlamentari chiulangii”, a spus Oltean.

El a prezentat câteva afişe cu imagini ale parlamentarilor PSD şi PNL din Bistriţa-Năsăud – deputatul PSD Emil Radu Moldovan, senatorul PSD Dănuţ Prunea, deputatul PNL Ioan Ţintean. Pe fiecare afiş scrie, pe fundal roşu, cu litere albe: „Parlamentarii PSD+PNL+PC au întrat în grevă de lux!”, iar cu litere negre îngroşate: „Nu vor să muncească, dar vor să primească: indemnizaţii, maşini, cazare la hoteluri, sume forfetare şi diurne” şi, cu litere mai mici: „În total, parlamentarii PSD+PNL+PC cheltuiesc din banii statului 1,4 milioane de euro lunar! Atât te costă pe tine, românul de rând, să îi întreţii pe deputaţii şi senatorii care preferă să facă grevă decât să-şi facă treaba în Parlament”.

Tot pe fundal roşu scrie apoi „Ei fac grevă de lux!”, după care este fotografia parlamentarului, numele său, colegiul în care a fost ales şi mesajul „El este unul dintre chiulangii!”.

Afişele format A3 nu au nimic pe verso, dar pe cele mici, pe verso, este o caricatură cu Dan Voiculescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu, căţăraţi pe acelaşi fotoliu, având o pancartă cu „Grevă parlamentară”, fiind scris mesajul „Greva LOR te costă pe TINE 1,4 milioane de euro pe lună!”, cu litere negre şi roşii.