Antonescu: Nu am prea înţeles anunţul PC făcut de Ciucă, dar nu este vorba despre o tragedie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că nu a prea înţeles scopul declaraţiei făcute joi de către PC, menţionând că aşteaptă explicaţii de la conducerea acestei formaţiuni şi anunţul lui Bogdan Ciucă nu reprezintă "o tragedie".

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 19:58
Antonescu: Nu am prea înţeles anunţul PC făcut de Ciucă, dar nu este vorba despre o tragedie

Preşedintele PNL a spus că nu a prea înţeles dacă declaraţia de joi a lui Bogdan Ciucă a fost făcută ca o ameninţare sau pentru a sancţiona ceva.

Antonescu a menţionat că şi până acum PC şi PNL se exprimau fiecare în nume propriu.

El a subliniat că ar putea să comenteze declaraţia lui Ciucă, dar preferă să aştepte o poziţie oficială sau explicaţii din partea conducerii PC.

Antonescu a spus că poziţiile PNL şi PC au fost uneori diferite, conservatorii fiind mai degrabă alături de PSD în tema coabitării.

Preşedintele PNL a mai spus că anunţul PC nu reprezintă o tragedie, iar USL continuă să funcţioneze.

Pe de altă parte, răspunzând unei întrebări, Antonescu a subliniat că Dan Voiculescu nu este artizanul USL.

Conducerea PC consideră că protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi anunţă că, începând de astăzi, poziţiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anunţat joi Bogdan Ciucă, adăugând că nu va fi rupt şi nici denunţat acest protocol.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Executiv al partidului, arătând că din discuţiile avute privind activitatea în plan local s-a constatat că protocolul cu ACD fizic nu funcţionează.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nemulţumirile PC privind activitatea ACD se pot lămuri prin discuţii între liderii PNL şi PC, menţionând că relaţiile sunt cel puţin normale, iar conservatorii nu au nicio limitare să candideze pe cont propriu la PE.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta consideră că decizia Partidului Conservator de a-şi prezenta poziţiile ca partid distinct în USL nu va afecta funcţionarea Uniunii, deoarece este normal să existe uneori „mici frecuşuri”, care nu vor influenţa însă stabilitatea USL.

„Totdeauna sunt discuţii într-o alianţă, unele mai vizibile, altele mai puţin vizibile, sunt absolut convins că lucrurile vor mege bine”, a spus Ponta.