Antonescu nu-l compătimeşte pe Băsescu pentru „umilinţele” suferite

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că Traian Băsescu nu a trecut, ca preşedinte, prin situaţii asemănătoare celor cu care s-au confruntat Ion Iliescu sau Emil Constantinescu şi nu poate spune că se simte umilit, pentru că funcţia de şef al statului este "cea mai mare onoare", relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 16:11
Antonescu nu-l compătimeşte pe Băsescu pentru „umilinţele” suferite

„Preşedintele a afirmat că funcţia de preşedinte a constituit pentru domnia sa cea mai mare umilinţă (…) Indiferent ce probleme ai avea, nu poţi spune asta, pentru că funcţia de preşedinte al României este cea mai mare onoare cu care compatrioţii tăi te pot învesti”, a spus Antonescu la conferinţa de presă a USL.

De asemenea, el a subliniat că preşedintele Băsescu nu a avut în perioada funcţiei sale situaţii grele cum au avut predecesorii săi de după 1990, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

„Sigur că funcţia de preşedinte poate duce în situaţii dificile, dar domnul preşedinte Băsescu nu a avut de-a face, nu l-a confruntat istoria cu momente grele, aşa cum a făcut-o istoria cu preşedintele Iliescu în anumite împrejurări sau cu preşedintele Constantinescu. Sunt doi preşedinţi care, oricum i-am judeca, s-au confruntat cu momente grele din postura de preşedinţi ai României. Traian Băsescu nu a avut nicio problemă cu adevărat grea”, a mai afirmat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că funcţia de preşedinte a reprezentat pentru el „cea mai mare umilinţă a vieţii” sale, explicând că, cel puţin după 2007, s-a simţit continuu jignit.

„În prima zi în care am plecat de la Cotroceni, plec din viaţa politică. Mi-a ajuns. A fost, cel puţin în ultimii ani, din 2007 până acum, a fost cea mai umilitoare perioadă din viaţa mea, jignit de dimineaţa până seara, de tot soiul de oameni, pe televiziuni, prin adunări publice. Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele”, a spus şeful statului, întrebat dacă va accepta o funcţie în guvern, după modelul rus al lui Vladimir Putin, la finalul mandatului.