Antonescu: Nu putem suspenda un om care se dă cu sania

Preşdintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nici în partid, nici la nivelul USL nu s-a discutat după investirea în funcţie a guvernului Ponta II despre posibilitatea declanşării unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Antonescu a spus că speră că relaţia cu preşedintele Băsescu va fi, în 2013, una corectă.

29 dec. 2012, 11:22
Antonescu: Nu putem suspenda un om care se dă cu sania

Antonescu a spus că speculaţiile legate de o a treia suspendare sunt diversiuni. „Unii oameni se îndeletnicesc cu noi şi noi diversiuni reluând tema suspendării. Nimeni nu a vorbit de suspendarea preşedintelui de la momentul investirii Guvernului. S-a vorbit la finalul campaniei electorale când preşedintele a făcut nişte declaraţii foarte răspicate care indicau faptul că nu va respecta rezultatul alegerilor”, a declarat Crin Antonescu.

Acesta a făcut o referinţă ironică şi la modul în care Traian Băsescu şi-a petrecut Crăciunul, când a făcut şi o plimbare cu snowmobilul. „Suspendarea nu se poate face împotriva unui om care se dă cu sania. Nimeni nu este absurd”, a comentat Antonescu zâmbind.

Preşedintele PNL a precizat că îşi menţine opiniile legate de lipsa de legitimitate a preşedintelui Băsescu, dar a spus că se aşteaptă la o relaţie corectă cu acesta. „Sper în anul 2013 la relaţie corectă politic, perfect constituţională cu instituţia preşedintelui”, a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a sărbătorit Crăciunul la Predeal, alături de soţia sa, Maria, cele două fiice, Ioana şi Elena, şi de ginerele Bogdan Ionescu „Syda”, soţul Ebei.

Şeful statului a vrut să profite din plin de cele câteva zile libere şi s-a plimbat cu snowmobilul. Alături în curse i-au fost şi mezina Eba şi soţul ei, Syda. Elena Băsescu a postat chiar mai multe fotografii pe Twitter din zilele petrecute cu părinţii la munte.