Antonescu: Nu simt nevoia să mă implic în campania lui Johannis. Lucrurile nu se fac ca la colhoz

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat luni că nu simte nevoia prezenţei sale în campania electorală a candidatului ACL la prezidenţiale, aşa cum este aceasta construită.

RomaniaTV.net
29 sept. 2014, 21:01
Antonescu: Nu simt nevoia să mă implic în campania lui Johannis. Lucrurile nu se fac ca la colhoz

„Nici nu am senzaţia că dl. Johannis are nevoie foarte tare de prezenţa mea, nici nu simt eu nevoia prezenţei în această campanie aşa cum este ea construită. Ceea ce nu înseamnă că privesc cu ostilitate. Cred însă că aceste lucruri nu se fac ca la colhoz”, a spus Antonescu, la TVR 1.

Senatorul liberal a arătat că are o relaţie normală, dar nu una apropiată sau de conflict cu Klaus Johannis. El a mai spus că nu s-a rupt de PNL şi că nu există două aripi în partid, respectiv aripa Antonescu şi cea Johannis. „Nu există în PNL un grup care să obstrucţioneze candidatura lui Johannis”, a spus Antonescu.

El a precizat că a renunţat la conducerea PNL după rezultatele de la europarlamentare, nu după ruperea USL. De asemenea, Antonescu a subliniat că în mod categoric nu se gândeşte să candideze din nou la şefia PNL, motivând că partidul are timp să promoveze lideri noi.

Fostul preşedinte al PNL a mai spus că nu are un candidat preferat în campania prezidenţială, arătând că nu-l susţine pe actualul lider al liberalilor Klaus Johannis în campania electorală deoarece nu este convins.

Întrebat care este candidatul său preferat în campania electorală, Antonescu a răspuns că nu are unul. „De ce nu-l susţin? Pentru că nu sunt convins”, a adăugat fostul lider al PNL, afirmând că Johannis face declaraţii contradictorii.

El a mai spus, însă, că şansele lui Johannis la prezidenţiale au crescut. Pe de altă parte, potrivit lui Antonescu, şansele lui Victor Ponta la Preşedinţie se împuţinează.

„Mie îmi pare rău şi pentru Ponta, pentru că s-a pierdut. (…) Nu am vreo mare speranţă indiferent cine câştigă Preşedinţia României, nu cred că lucrurile esenţiale din politica şi societatea românească au premise de schimbare semnificative pe următorii ani şi asta nu are de ce să mă bucure. (…) Deşi Ponta are nişte atuuri în mână, îmi pare că le joacă rău, că face greşeli, încearcă să evite nişte împrejurări pe care ar trebui să le tranşeze ca lider şi îmi pare că nu poate să îi ţină piept propriului său partid”, a spus Antonescu.

El a afirmat că poza în care premierul Victor Ponta apare alături de preşedintele SUA, Barack Obama, poate să-l ajute „psihologic” pe prim-ministru.

Antonescu a susţinut că Ponta nu este un „curajos” şi are „temeri foarte serioase, chiar dacă are ditamai armata în spate”.