Antonescu nu vrea să vorbească cu Ungureanu, „slujbaş al lui Băsescu”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că dialogul cu puterea ar trebui să aibă loc cu deţinătorul acestea, preşedintele Băsescu, nu cu un slujbaş al său, precum premierul Mihai Răzvan Ungureanu, scriu jurnaliştii de la Gândul. Declaraţia liderului PNL survine după ce prim-ministrul a informat că a discutat cu liderul PSD, Victor Ponta, despre priorităţile legislative ale Guvernului.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 10:48
Antonescu nu vrea să vorbească cu Ungureanu, „slujbaş al lui Băsescu”

„Un dialog între putere şi opoziţie nu ar avea loc cu domnul Ungureanu. Puterea în România este deţinută de Traian Băsescu şi dacă ar avea loc un dialog el ar trebui să aibă loc cu deţinătorul puterii, nu cu un slujbaş al lui Traian Băsescu”, a afirmat Antonescu.

Liberalul a adăugat că, „în cel mai rău caz”, discuţia celor de la USL ar trebui să aibă loc cu Emil Boc, preşedintele PDL. „Cu domnul Ungureanu, care şi aseară practic a recunoscut că nu ia decizii politice, ci execută decizii politice, chiar nu avem subiect. Dacă ar fi o discuţie despre câţi cancelari a avut Germania şi câţi dintre ei a fost numit după ce a fost şeful unui serviciu secret, sigur că asta putem discuta şi cu domnul Ungureanu”, a declarat pentru Gândul liderul PNL.

Telefonul dat de Mihai Răzvan Ungureanu lui Victor Ponta a fost caracterizat de Crin Antonescu drept o „diversiune destul de ieftină”. „Este o diversiune destul de ieftină şi mult prea puţin prestigioasă. Ştiam de acest telefon, care nu are nimic misterios sau special în el. Probabil a fost dat doar pentru a povesti domnul Ungureanu într-o emisiune despre chestiunea asta. Eu cred că timpul unor asemenea trucuri a trecut, pe noi nu ne mai interesează, nici pe mine, nici pe Ponta”, a subliniat liberalul.

Antonescu a precizat că nu se aşteaptă să fie contactat de Ungureanu şi că oricum acest aspect este „irelevant”.