Antonescu: PNL susţine adoptarea prin OUG a noului Cod rutier

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că liberalii vor susţine adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în cazul noului Cod rutier, dacă se optează pentru o astfel de soluţie.

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 11:19
Antonescu: PNL susţine adoptarea prin OUG a noului Cod rutier

„Noi susţinem ordonanţa de urgenţă pentru că s-au făcut dezbateri şi publice şi în grupurile parlamentare destul, deci unul dintre inconvenientele ordonanţei, şi anume că nu apucă să fie consultat Parlamentul, nu mai stă în picioare. Şi chiar dacă şi mulţi parlamentari liberali s-au pronunţat pentru proiect de lege, argumentele în favoarea ordonanţei îmi par suficiente şi de aceea – cu primul ministru şi cu ministrul Internelor – am convenit că, dacă până la urmă optează pentru ordonanţă, noi o susţinem”, a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa USL, citat de Agerpres.

Premierul Victor Ponta a susţinut că în cazul noului Cod rutier regula normală este adoptarea prin proiect de lege, arătând însă că subiectul va fi discutat cu parlamentarii liberali şi social-democraţi, iar în urma acestor dezbateri se va decide modul în care va fi adoptat Codul rutier.

„Regula normală este de proiect de lege, problema este dacă avem un fenomen, mai erau nişte proiecte de lege privind Codul rutier şi dacă avem un fenomen pe care încercăm să-l oprim cât mai repede. Practic în fiecare zi se întâmplă accidente. Parlamentul lucrează într-un ritm mai redus decât al Guvernului. Aşa este şi normal. O să discutăm încă odată mâine cu toţi parlamentarii şi astăzi după-amiază şi vă anunţăm decizia”, a spus Ponta.