Antonescu: Pregătim deja o moţiune de cenzură pe tema reducerii CAS şi a impozitului pe profitul reinvestit

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a sugerat într-o declaraţie făcută sâmbătă într-o conferinţă de presă că premierul Victor Ponta ar putea să 'cadă' din această funcţie, aşa cum a ajuns să o şi ocupe, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
12 apr. 2014, 12:48
Antonescu: Pregătim deja o moţiune de cenzură pe tema reducerii CAS şi a impozitului pe profitul reinvestit

Antonescu a amintit că Victor Ponta a devenit premier pentru prima dată în urma unei moţiuni de cenzură care a dus la înlăturarea din funcţie, în primăvara anului 2012, a primului ministru Mihai-Răzvan Ungureanu.

‘Cum se dă jos? Păi cum se pune. Cum a venit domnul Ponta prima dată prim-ministru? În urma unei moţiuni de cenzură în urma căreia falnicul domn Ungureanu a căzut, a căzut rău. S-a şi lovit, la figurat. Nici nu se aştepta. Eu mă gândesc că şi domnul Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură – acum, mai târziu – la care vom participa, pe care probabil chiar o vom iniţia. E simplu. Nu-i nimic ascuns în asta’, a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a afirmat că în acest moment grupurile parlamentare ale partidului lucrează la pregătirea unei moţiuni pe teme economice care ar putea fi depusă cel mai probabil la începutul lunii mai.

Moţiunea de cenzură va avea ca temă reducerea CAS-ului şi scutirea pe impozitul pe profitul reinvestit. Antonescu a explicat că moţiunea este necesară deoarece nu mai are încredere în PSD că va reduce CAS-ul, aşa cum a promis, deoarece ştie cu cum a fost introdusă această prevedere în acordul cu FMI.

‘Nu mai avem încredere în ei şi eu vă garantez că dacă moţiunea de cenzură nu trece, ceea ce e puţin probabil, nu o vor introduce (reducerea CAS, n.r.) nici la 1 iulie. Pentru că eu ştiu cum a fost în scrisoarea cu FMI introdusă această prevedere şi câtă vreme eram la guvernare şi aveam un ministru de Finanţe aveam garanţia că acel om va face acest lucru. Când ştiu că de fapt Victor Ponta nu a vrut să introducă chestiunea asta şi ne-a păcălit, ca să zic aşa, până în ultima zi, noroc că am interveni până să plece Fondul, sigur că nu mai avem în vedere şi de altfel rămâne să vedem, dacă o introduce, foarte bine’, a spus Antonescu.

Liderul liberalilor a fost prezent sâmbătă la Cluj la întâlnirea reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal din Regiunea de Nord-Vest, la care au participat primari, parlamentari şi preşedinţi de filiale din Transilvania. Cu aceeaşi ocazie au fost prezentaţi şi cinci dintre candidaţii PNL la alegerile europarlamentare din luna mai, respectiv Norica Nicolai, care este candidatul liberalilor pentru Regiunea de Nord-Vest, dar şi Renate Weber, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi şi Eduard Hellvig.