Antonescu: Preşedintele ar trebui să respingă bugetul imediat ce ajunge la promulgare

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat joi seară că atâta timp cât decizia preşedintelui Traian Băsescu privind retrimiterea bugetului de stat în Parlament este cunoscută, respingerea proiectului ar trebui făcută imediat ce acesta este trimis spre promulgare.

RomaniaTV.net
05 dec. 2013, 19:02
Antonescu: Preşedintele ar trebui să respingă bugetul imediat ce ajunge la promulgare

„Faptul că va respinge, că va întoarce în Parlament bugetul nu este nicio surpriză. Domnul Băsescu a prezentat pe larg şi în repetate rânduri motivele pentru care doreşte să retrimită bugetul, care este o lege ca oricare alta ca regim juridic în Parlament. Este prerogativa domniei sale, este dreptul domniei sale. Cred că ar fi fost mult mai serios faţă de cetăţenii României, nu faţă de domnul Ponta, nu faţă de domnul Chiţoiu sau de domnul Sârbu, odată ce preşedintele şi-a făcut pe larg cunoscut punctul de vedere şi de asemenea decizia la care are dreptul, de a respinge bugetul, să o facă imediat ce ajunge la promulgare”, a spus Antonescu la sosirea pe aeroportul Henri Coandă după vizita oficială pe care a efectuat-o în Republica Moldova, citat de Agerpres.

Potrivit lui Antonescu, ar fi „o chestiune cel puţin frivolă” ca preşedintele să amâne retrimiterea bugetului în Parlament.

„Decizia se cunoaşte. E clar că preşedintele e hotărât. E clar că a făcut analiza acestui buget. Ideea că ar putea să mai tragă de timp încă zece zile nu mi se pare o chestiune serioasă pentru cetăţeni, pentru cei care plătesc impozite în România. Este o chestiune cel puţin frivolă să începem cu un joc de calendar”, a mai spus Antonescu.