Antonescu: Programul USL înseamnă consolidarea statului de drept şi a orientării politicii externe

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că îi asigură pe români că programul USL înseamnă consolidarea şi restaurarea statului de drept în România şi consolidarea orientării politicii externe spre UE şi NATO.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 19:29
Antonescu: Programul USL înseamnă consolidarea statului de drept şi a orientării politicii externe

„Îi asigur pe toţi românii, nu doar pe cei care ne-au votat, că programul USL înseamnă consolidarea şi restaurarea statului de drept în România”, a spus Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

De asemenea, el a dat asigurări că orientarea politicii externe a României rămâne neschimbată, spre UE şi NATO.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică dimineaţă, după ce a votat, că a ales „pentru continuitate în drumul spre Vest”, pentru că nu vrea ca România să fie „o ţară în zona gri în care să nu ştim dacă prioritatea este către Bruxelles sau spre Moscova, către Washington sau spre Beijing”.

„Drumul nostru cert este către valorile euro-atlantice, care trebuie să fie parte din viaţa noastră”, a spus Băsescu.

De asemenea, preşedintele a afirmat că nu mai trebui admonestaţi liderii UE şi Departamentul de Stat al SUA.

„Uitaţi-vă că de şapte luni creăm ambiguitate, care e direcţia României. Declaraţii, ne războim cu Bruxelles-ul, cu liderii europeni, îi admonestăm, îi certăm, le spunem că nu vin ei să ne facă ordine la noi acasă, certăm Departamentul de Stat. Deci aşa ceva nu se poate, pentru că România riscă să intre într-o zonă gri, în care să nu mai fie recunoscută ca stat decis să se integreze în comunitatea euro-atlantică şi ar putea suferi toţi românii pentru asta”, a spus el.

USL a câştigat, duminică, cu un scor zdrobitor alegerile parlamentare, fiind urmată la mare distanţă de ARD şi PPDD, potrivit unui sondaj realizat la urne şi prezentat de România TV. UDMR a obţinut, conform datelor preliminare, doar 5% din voturi.

CITEŞTE ŞI: Crin Antonescu: Votul românilor este sentinţa irevocabilă pe care au dat-o regimului Băsescu

VEZI ŞI: Antonescu: Nu mai e niciun dubiu, premierul României va fi Victor Ponta