Antonescu: PSD a blocat proiectul privind prima intabulare a terenurilor agricole

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că "majoritatea parlamentară PSD-UDMR" a blocat adoptarea în Senat a proiectului de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole, care, potrivit liderului liberal, ar fi ajutat aproximativ 4 milioane de români.

08 apr. 2014, 17:14
Antonescu: PSD a blocat proiectul privind prima intabulare a terenurilor agricole

Crin Antonescu a exprimat opinia că acesta este lucrul cel mai grav care s-a întâmplat marţi în România.

„În Camera Deputaţilor astăzi, noua majoritate parlamentară PSD – UDMR a votat împotriva proiectului de lege iniţiat şi susţinut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere blocând astfel, pentru circa 4 milioane de români, şansa de a-şi intabula gratuit aceste terenuri. Acest proiect de lege iniţiat de liberali a trecut prin Senat încă de pe vremea când exista USL (…). Atunci a fost unul dintre primele momente tensionate în interiorul coaliţiei. (…) Din păcate, astăzi, PSD susţinut decisiv de UDMR, şi-a reluat planul de boicotare a acestei legi şi cu numai patru voturi din păcate a reuşit să facă să cadă acest proiect atât de important pentru milioane de proprietari din România”, a spus liderul PNL.

El a precizat că liberalii identificaseră sursele de finanţare pentru această propunere şi că proiectul reprezenta o soluţie „agreată explicit” de comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

„Încă o dată se dovedeşte că pentru cei din PSD chiar şi prevederea constituţională privitoare la garantarea proprietăţii rămâne un moft sau un principiu pe care îl aplică numai când e vorba eventual de proprietăţilor lor personale sau ale apropiaţilor lor”, a adăugat Crin Antonescu.

Citeşte şi Antonescu: Comparaţia lui Ponta între baroni PSD şi martirii din 1989, dovadă de neruşinare pesedistă