Antonescu: Psihologic, Guvernul are o majoritate de necontestat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că majoritatea parlamentară a USL nu este periclitată de victoriile în alegerile locale ale unor parlamentari ai puterii. "Psihologic, Guvernul are o majoritate de necontestat", a declarat Antonescu.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 08:44
Antonescu: Psihologic, Guvernul are o majoritate de necontestat

Crin Antonescu a afirmat, luni dimineaţa, că disputa pentru primăria Cluj nu este încă soluţionată deoarece se fac renumărări ale voturilor în secţiile de votare. Deşi ia în calcul o eventuală înfrângere a lui Marius Nicoară în faţa lui Emil Boc, Antonescu nu crede că aceasta ar reprezenta un eşec major pentru PNL.

„Singura înfrângere zdrobitoare este cea a PDL. Nu ştiu câte judeţe va mai conduce. Cred că în afara de Alba şi Arad, dincolo de litera B nu-mi vine în minte nimic”, a comentat Antonescu.

El a estimat că victoria USL putea fi chiar mai mare dacă alegerile locale s-ar fi desfăşurat în două tururi de scrutin, potrivit legii promovate de către democrat-liberali. „PDL a profitat de această lege. Dacă nu ar fi dat această lege, nu ar fi câştigat în turul II nicăieri”.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca majoritatea USL să devină ma fragilă în Parlament, Antonescu a respins această posibilitate. „Din punct de vedere psihologic, Guvernul are majoritatea de necontestat şi cred că va fi întărită această majoritate. Nu ştiu dacă şi numeric, dar psihologic, da”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă va bea şampania pregătită de către Ponta pentru după anunţarea rezultatelor oficiale ale alegerilor, liderul PNL a răspuns: „Nu-mi place şampania. Beau doar când sunt obligat, dar s-ar putea să o fac”.