Antonescu: Pun funcţia de preşedinte PNL pe masă. Poate se vor rupe „vreo cinci oameni” de partid

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că îşi va pune funcţia "pe masa" conducerii partidului, marţi, când are loc şedinţa BPN al partidului, a declarat liderul liberal,  într-o emisiune a postului B1 Tv, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
18 feb. 2014, 07:08
Antonescu: Pun funcţia de preşedinte PNL pe masă. Poate se vor rupe „vreo cinci oameni” de partid

De asemenea, el a arătat că totdeauna, simbolic, mandatul său a fost „pe masă”.

Antonescu a declarat că îşi va pune funcţia de preşedinte al PNL „pe masă, din nou, a câta oară”, iar cu acest prilej se va clarifica poziţia PNL în ceea ce priveşte negocierile din USL şi situaţia guvernării.
Antonescu a fost întrebat dacă personal crede că membrii PNL ar fi dispuşi să se retragă din funcţiile publice şi să accepte ieşirea de la guvernare.

„Eu am convingerea că un număr copleşitor dintre liderii naţionali ai PNL (…) au această putere. Pe ce îmi bazez această afirmaţie? Pe faptul că au mai făcut-o”, a răspuns liderul PNL.

El a precizat că au fost cazuri în care au plecat „vreo cinci oameni” şi este posibil şi în prezent să fie „vreo cinci oameni” care pleacă din PNL pentru a rămâne la guvernare, „dar nu mai mulţi”.

„Există o presiune extraordinară în acest moment, o presiune din partea PSD şi a Guvernului în ansamblu, asupra acestui PNL. Sunt presiuni la care acest PNL va rezista şi va ieşi întărit, pentru că aşa a rezistat în toată această perioadă”, a mai afirmat Antonescu.

De asemenea, el a menţionat că Victor Ponta se confruntă „cu un mare risc” asupra căruia a avertizat colegial.

„Domnul Ponta riscă să creadă, şi nu mai are nicio scuză istoric vorbind, că va reuşi ceea ce nu a reuşit domnul Băsescu”, a afirmat liderul PNL, făcând referire la conflictul dintre premierul Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu, în urma căruia o parte din liberali au părăsit PNL.

„Domnul Ponta intră într-o capcană dacă vine la discursul «PNL e foarte bun, domnii Chiţoiu şi Stroe erau minunaţi, Antonescu e rău. Altfel sunt cel mai bun prieten al PNL, guvernăm minunat împreună». Discurs care nu păcăleşte pe nimeni în PNL şi cred că ar trebui să renunţe la el şi să procedeze bărbăteşte”, a mai declarat Antonescu.

El a susţinut că, dacă premierul Victor Ponta nu-şi „regăseşte” spiritul din momentul constituirii USL, o să-i fie destul de greu, „şi pentru cariera politică a domniei sale şi pentru România, care pierde un politician de perspectivă”.

Totodată, Antonescu a precizat că situaţia din USL „trebuie să se tranşeze în următoarele zile”, astfel încât să se ştie dacă mai există sau nu un Guvern al USL, menţionând că o astfel de criză nu poate fi prelungită.

Pe de altă parte, preşedintele PNL s-a arătat nemulţumit de poziţiile publice exprimate de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost de natură a îngreuna negocierile din USL.

În plus, el l-a acuzat pe Tăriceanu că l-a atacat „dinspre PSD” în cursul negocierilor.