Antonescu, reacţie la cererea de reexaminare: Un nou EPISOD POPULIST din partea lui Băsescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că gestul şefului statului de a solicita reexaminarea Statutului parlamentarilor face parte dintr-un nou "episod populist" al lui Traian Băsescu, după ce proiectul de lege a făcut obiectul consultării cu acesta şi cu alte instituţii.

RomaniaTV.net
04 feb. 2013, 15:02
Antonescu, reacţie la cererea de reexaminare: Un nou EPISOD POPULIST din partea lui Băsescu

Cred că, deşi nu contest sub nicio formă dreptul prezidenţial de a trimite o lege înapoi, cred că face parte dintr-un nou episod populist, cred că urgenţa este dezbaterea şi adoptarea bugetului şi cred că Statutul aşa cum a fost el modificat nu creează privilegii parlamentarilor, restul e propagandă. (…) E un joc politcianist, deci e meserie. Dânsul această meserie o are şi e un meseriaş destul de reputat„, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte unul dintre motivele solicitării de reexaminare formulate de către Traian Băsescu, acela că ANI ar fi golită de conţinut în cazul incompatibilităţii şi a conflictului de interese, preşedintele Senatului a afirmat că nu susţine această idee.

„Nu am aceeaşi părere cu preşedintele, am votat Statutul în forma actuală, e dreptul preşedintelui, dreptul constituţional de a retrimite în reexaminare un proiect de lege, îl vom discuta. Nu ştiu exact cum se sincronizează cu problema bugetului. Îmi aduc aminte că domnul preşedinte al Camerei, Valeriu Zgonea, şi cel care de fapt a condus acest comitet de modificare a Regulamentului, tocmai în scopul de a preveni respingerea, a avut o consultare sau i-a trimis textul domnului Băsescu. În urma consultării cu ANI, cu însăşi Agenţia Naţională de Integritate şi a consultării cu însuşi domnul Băsescu, forma pe care până la urmă comisia respectivă a propus-o plenului era agreată”, a afirmat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor, invocând, printre altele, faptul că acesta vine în contradicţie cu recomandările din Raportul MCV şi propunând dezbatere publică asupra proiectului.