Antonescu respinge oferta lui Băsescu: Şi necăjitul din stradă înţelege: «Mă, nu am mărunt, lasă-mă!

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, despre afirmaţia şefului statului referitoare la o posibilă formulă de guvernare PDL-PNL din toamnă, că este jenant că preşedintele Traian Băsescu "umblă pe la uşile ba ale PSD, ba ale PNL" pentru alcătuirea de guverne.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 15:56
Antonescu respinge oferta lui Băsescu: Şi necăjitul din stradă înţelege: «Mă, nu am mărunt, lasă-mă!

„E jenant ca preşedintele să se ocupe cu alcătuirea guvernelor, nu e treaba lui, e jenant ca preşedintele să stea pe la uşi, ba la PSD, ba la PNL (…) Adică, înţelege şi necăjitul ăla din stradă: «Mă, nu am mărunt, lasă-mă!» Adică o dată, de două ori, de trei ori, dar înţelege, îşi vede de treabă. Deci haideţi să fim serioşi”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a adăugat că se simte jignit să fie întrebat mereu de jurnalişti despre afirmaţiile preşedintelui Băsescu privind viitoarea formulă de guvernare. „Da, dacă cineva mă întreabă sau mă pune să comentez ce exclude cu ce nu exclude, eu chiar mă simt jignit. Pentru că eu în momentul în care am răspuns o dată, de două ori, de cinci ori, de cincisprezece ori, pentru că nu e prima dată. Manifestaţi aşa o prospeţime şi mirare extraordinară: i-auzi ce a spus domnul Băsescu că ar putea să facă guvernul cu PNL. A câta oară auziţi asta? Atunci când va spune altceva decât lucruri pe care le-a spus de cinci, cincisprezece ori şi la care a primit de la mine, de la domnul Ponta, de la domnul Constantin, de la toţi colegii noştri din conducerea partidelor, de fiecare dată, acelaşi răspuns. Chiar nu suntem în situaţia de mori stricate, să comentăm de fiecare dată acelaşi lucru”, a spus Antonescu.

Cei trei lideri ai USL au anunţat că pe 7 aprilie se vor organiza congresele extraordinare ale PSD, PNL şi PC, urmate de un congres reunit în care se va reafirma determinarea acestora de a merge împreună la alegerile locale şi parlamentare din acest an, de a forma un guvern comun şi de a-l avea candidat comun la alegerile prezidenţiale pe Crin Antonescu.

„Aici e vorba de decizii, de desemnarea unor candidaţi de maximă importanţă, de adoptarea unor documente politice de maximă importanţă. Este normal ca aceste lucruri să se facă la nivelul de vârf, la forurile supreme de decizie din partide pentru a avea deplină legitimitate şi pentru a nu mai lăsa loc acestor, ştiu şi eu, neclarităţi”, a arătat Antonescu.

„Faptul că cele trei partide vor stabili într-un congres că nu se va colabora cu PDL şi cu atât mai mult cu Traian Băsescu atât timp cât suntem noi la conducerea acestor partide va fi un lucru extrem de clar şi mobilizator pentru toţi cei care nu îl mai doresc pe Traian Băsescu ca aranjor-şef în politica românească”, a spus şi liderul PC, Daniel Constantin.

De asemenea, Victor Ponta a spus că nu există la nivelul USL semnale din teritoriu privind disponibilitatea de colaborare după alegeri cu PDL şi Traian Băsescu.

„Nu avem astfel de semnale”, a spus el, răspunzând unei întrebări. „Dacă mai zice încă o dată Băsescu ce guvcerne o să mai facă el după şi pentru asta dumneavoastră consideraţi că trebuie să ne întrebaţi mai luăm o decizie şi o să vă citim de fiecare dată decizia congresului. De fieare dată când se trezeşte Băsescu şi mai face el o predicţie că va fi el cu Dan Diaconescu sau nu ştiu cum, noi trebuie să vă explicăm. Şi am vrea să scăpăm de sarcina de analişti şi glosatori ai discursurilor domnului Băsescu. Vom pune deciziile congresului”, a concluzionat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, că nu crede în posibilitatea unui Guvern PSD-PDL după viitoarele alegeri, el precizând însă că „o variantă care să apropie două partide este PDL-PNL”.