Antonescu: Să nu ne pierdem umorul, criza cu Coreea de Nord, depăşită, o să o trecem şi pe cea cu PC

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, comentând poziţia exprimată de PC despre ACD, că nu trebuie pierdut simţul umorului nici în momentele grele, el adăugând: "Omenirea a putut depăşi criza creată la un moment dat de Coreea de Nord (...), o să putem şi noi depăşi această criză cu PC"
Romania TV
21 iun. 2013, 10:45
Antonescu: Să nu ne pierdem umorul, criza cu Coreea de Nord, depăşită, o să o trecem şi pe cea cu PC

Crin Antonescu a fost întrebat vineri cum vede poziţia exprimată de conservatori, care au apreciat protocolul ACD drept nefuncţional.

Nu trebuie să ne pierdem simţul umorului nici în momentele grele, ceea ce nu înseamnă că nu luăm lucrurile în serios. Omenirea a putut depăşi, de pildă, criza creată la un moment dat de Coreea de Nord, a fost o ameninţare foarte seriosă. Până la urmă au putut fi depăşite, şi o să putem şi noi depăşi această criză cu PC„, a răspuns preşedintele PNL.

El a fost chestionat dacă a primit scrisoarea înaintată de preşedintele PC, Daniel Constantin, care ar fi făcut referire la situaţia ACD.

Am probleme de corespondenţă văd, la un moment dat şi domnul Băsescu mi-a trimis o scrisoare la care se pare că nu am răspuns. În fine, am trecut şi peste asta, voi vedea exact ce scrisoare mi-a trimis Daniel Constantin. Nu m-am aşteptat, în sensul că ne-am întâlnit fizic destul de des în ultima vreme şi nu mi-a spus măcar să caut în cutia poştală„, a replicat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că aşteaptă o discuţie oficială cu liderii PC în care să fie clarificate lucrurile, iar dialogul nu se poate purta prin intermediul televiziunilor.

Nu putem comunica doar prin televizor, evident fiecare pentru milioanele noastre de alegători, ca partid şi la televizor, ca să ştie oamenii (…) Milioane de alegători ale conservatorilor, milioanele de alegători ale liberalilor, să ştie ce poziţii avem„, a comentat Antonescu.

El a menţionat că nu sunt reuniuni ale USL la care să nu fie reprezentat şi PC, însă a admis faptul că nu au mai fost organizate şedinţe speciale ale ACD.

„Asta nu a fost deloc în detrimentul PC, pentru că am fi putut fi şi într-o asemenea variantă (…) Puteam să avem şi varianta în care înainte de întâlnire USL să avem o întâlnire ACD şi după aceea să mă întâlnesc numai eu cu dnul Ponta, în calitate de copreşedinţi ai alianţei, că numai noi suntem, şi eu să-l reprezint în aceste întâlniri şi pe domnul Daniel Constantin. Mi s-a părut mai simplu, mai colegial, şi oricum mai convenabil pentru PC să ne întâlnim direct toţi trei, de la o vreme şi cu domnul Gabriel Oprea, care e preşedintele UNPR şi să luăm toate deciziile împreună”, a mai declarat Antonescu.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Executiv al partidului, arătând că din discuţiile avute privind activitatea în plan local s-a constatat că protocolul cu ACD fizic nu funcţionează.

Citeşte şi Constantin: Am scris conducerii PNL în 28 martie privind funcţionarea ACD, nu am primit un răspuns

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Capital.ro
România este în elita mondială. Nu ne poate întrece nimeni. Suntem pe primul loc
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Bătaie în Parlamentul României. I-a spart nasul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză completă iunie 2024
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Apar noi ajutoare pentru persoanele cu dizabilități: Ministrul Muncii „Pot fi construite de la zero servicii sociale care să susţină aproape 5.000 de persoane cu dizabilități să aibă un trai independent.”
Capital.ro
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
StirileBZI
Coșul de produse e mai ieftin în Grecia decât în România! Cât plătesc românii în supermarketuri
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Tragedie în Bistrița: Bărbat găsit mort în mașină, după ce trecătorii l-au crezut adormit. Ancheta ridică semne de întrebare
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'