Antonescu şi-a numit doi noi consilieri şi l-a eliberat din funcţie pe ultimul al lui Băsescu

Preşedintele interimar Crin Antonescu a dispus înlocuirea lui Virgil Păunescu de la şefia Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale cu Victor Voicu. Totodată, Maria-Cristina Manda a devenit consilier la Departamentul Constituţional-Legislativ.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 07:59
Antonescu şi-a numit doi noi consilieri şi l-a eliberat din funcţie pe ultimul al lui Băsescu

Virgil Păunescu a îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial în domeniul sănătăţii din iulie 2006, când preşedintele Traian Băsescu a dispus înfiinţarea a două noi departamente în Adminstraţia Prezidenţială: unul pentru Sănătate Publică şi un altul pentru Învăţământ şi Cercetare.

Pe lângă numirea lui Victor Voicu în funcția de consilier prezidențial, Antonescu a dispus, printr-un alt decret prezidenţial, numirea Mariei-Cristina Manda în funcția de consilier prezidențial la Departamentul Constituţional Legislativ.

Preşedintele interimar Crin Antonescu i-a numit în funcţia de consilieri prezidenţiali pe Gheorghe Rotaru, Vasile Enache şi Daniel Barbu.

Crin Antonescu a semnat, luni, 6 august, decretele de numire a lui Gheorghe Rotaru în funcția de consilier prezidențial la Departamentul Securităţii Naţionale şi a lui Vasile Enache, în funcția de consilier prezidențial la Cancelaria Prezidenţială.

De asemenea, marţi, Crin Antonescu a semnat decretul de numire a lui Daniel Barbu în funcția de consilier prezidențial la Departamentul de Analiză Politică.

Gheorghe Rotaru, în vârstă de 64 de ani, este general în rezervă şi a fost, în perioada 1996-1999, reprezentant militar la NATO, iar în perioada 1999-2005, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei. Din noiembrie 2006 şi până în 4 mai 2012 a fost consilier al ministrului Apărării.

Vasile Enache, în vârstă de 57 de ani, a lucrat tot în cadrul MApN din 1994 până în 2005.

Daniel Barbu s-a născut în 1957, este politolog, eseist, jurnalist şi profesor al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti, al cărei decan a şi fost între 1994 şi 2000. În prezent, Barbu conduce Institutul de Cercetări Politice al Universităţii din Bucureşti.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Daniel Funeriu.

La începutul lunii august, Crin Antonescu a eliberat din funcţie alţi cinci consilieri prezidenţiali ai lui Traian Băsescu: Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Drăgoi şi Bogdan Mănoiu.