Antonescu: Sunt convins că PSD şi Năstase vor lua deciziile nimerite

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este convins că şi PSD şi Adrian Năstase vor lua "“deciziile nimerite" după decizia Justiţiei de condamnare a fostului preşedinte al PSD.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 16:30
Antonescu: Sunt convins că PSD şi Năstase vor lua deciziile nimerite

Antonescu a evitat să se pronunţe despre eventualele decizii pe care ar trebui să le ia Năstase după sentinţa de condamnare.

El a precizat însă că îşi menţine afirmaţia despre necesitatea ca orice politician să facă un pas în spate de pe scena politică dacă are probleme cu justiţia.

„PNL are o serie de valori, de principii şi de criterii foarte clare pe care le-am susţinut şi aplicat întotdeauna, inclusiv la raporturile dintre politic şi justiţie. Este vorba de prezumţia de nevinovăţie, cu respectarea tuturor sentinţelor judecătoreşti indiferent de conţinutul lor şi de a nu obstrucţiona niciodată, cu nimic, mersul corect şi normal al Justiţiei, precum şi de apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Nu comentăm în acest moment cele petrecute, suntem convinşi că şi Adrian Năstase, şi PSD, vor lua deciziile nimerite şi conforme cu aceste principii, care consider că ne unesc”, a declarat Antonescu.

Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia că Năstase ar trebui să facă un pas în spate pe scena politică dacă se dovedeşte că are o problemă cu Justiţia, Antonescu a răspuns: „Acea afirmaţie are valabilitate generală şi am spus că în cazul oricui, că e vorba de Năstase, că e vorba de Antonescu sau de Turturică, se impun în anumite situaţii anumite gesturi. Asta cred, asta am spus şi asta cred în continuare. Deocamdată, discutăm de o chestiune care ne interesează pe toţi, dar atitudinea este acum o problemă a lui Adrian Năstase şi a PSD şi aşteptăm poziţia domniilor lor. Nu am nicio cădere să spun PSD ce trebuie să facă, atâta vreme cât ei ştiu ce trebuie să facă”.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Decizia nu este definitivă, Năstase putând face recurs.