Antonescu: Sunt hotărât să finalizez cât mai curând lucrările privind revizuirea Constituţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că este hotărât să finalizeze lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei, transmite Agerpres. De asemenea, el a mai spus că decizia organizării referendumului în cazul Legii fundamentale este una politică.

RomaniaTV.net
26 mart. 2014, 19:20
Antonescu: Sunt hotărât să finalizez cât mai curând lucrările privind revizuirea Constituţiei

‘Eu, ca preşedinte al acestei Comisii de revizuire, ţin să vă spun că sunt perfect hotărât să ducem la bun sfârşit activitatea Comisiei, şi asta se poate întâmpla în foarte scurt timp. Avem acum prevederile pe observaţiile Curţii Constituţionale din care cele privitoare la eventuala, în interpretarea Curţii, dar noi ne însuşim interpretarea Curţii aici, încălcarea limitelor revizuirii. Le vom adopta fără niciun fel de îndoială’, a declarat Antonescu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că, dacă se va considera că reducerea numărului de parlamentari la 300 este o încălcare a limitelor revizuirii Constituţiei, se va renunţa la această idee.

‘Încercam să punem o stavilă flagelului traseismului politic, care viciază practic rezultatul alegerilor parlamentare din România. A devenit deja obicei. Dacă asta a fost socotită încălcarea limitării revizuirii, renunţăm. Alte observaţii ale Curţii sunt pur şi simplu ipoteze sau opţiuni şi acolo cred că, până la urmă, atâta vreme cât nu încalcă limitele revizuirii, dreptul legiuitorului rămâne acela de a face opţiuni constituţionale, şi nu al Curţii’, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că doreşte să se finalizeze activitatea Comisiei de revizuire asupra proiectului de modificare a Legii fundamentale, ţinând cont de observaţiile CCR şi de cele ale Comisiei de la Veneţia.

‘După, urmează o decizie politică pe care nu mai pot eu s-o prefigurez şi de care nu mai sunt eu, în calitate de preşedinte al Comisiei, responsabil, şi anume dacă şi când acest proiect încheiat de Comisie intră în dezbaterea Parlamentului, plenului Camerelor, el trebuind să fie urmat la încheierea sa în Camere de un referendum în cel mult 30 de zile de la votul din Parlament’, a menţionat preşedintele PNL.

Antonescu a declarat că decizia asupra momentului votului din Parlament asupra revizuirii este una ‘politică’, pe care nu poate să o ia el sau doar PNL.


loading...