Antonescu: Suspendarea lui Traian Băsescu nu este o urgenţă pentru mine

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că USL nu face în acest moment demersuri pentru suspendarea şefului statului, arătând că această acţiune nu este ''o urgenţă'' pentru el.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 22:29
Antonescu: Suspendarea lui Traian Băsescu nu este o urgenţă pentru mine

„S-a povestit că ar fi asta o urgenţă pentru mine personal, ca potenţial candidat al USL. Nu este niciun fel de urgenţă, urgenţa pentru mine este aceeaşi pentru noi toţi: să ducem această guvernare, să ajungem în toamnă să facem alegeri parlamentare, să avem o majoritate parlamentară consolidată, să ne facem programul. (…) Nu am eu sau PNL o obsesie în legătură cu debarcarea preşedintelui Traian Băsescu, (…) dorinţa este la fel de puternică şi la PSD”, a spus preşedintele PNL, potrivit Agerpres, reiterând că nu există tensiuni în interiorul USL, ci doar diferenţe, dând drept exemplu supraimpozitarea, subiect despre care a arătat că va fi discutat după locale.

Întrebat care ar fi motivele pentru care ar fi demaraţi paşii concreţi în privinţa suspendării şefului statului, Antonescu a arătat că există multe cauze şi a susţinut că în ultimii ani a avut loc „o prezidenţializare neconformă cu Constituţia a regimului politic din România”.

„În acest moment nu ne ocupăm cu demersuri concrete de suspendare, ceea ce înseamnă procedură parlamentară”, a subliniat liderul liberalilor, arătând, totuşi, că dorinţa de a avea un nou preşedinte este în egală măsură a PNL cu a PSD şi PC.

El a susţinut că, în prezent, USL este implicat în „două bătălii foarte grele”, respectiv guvernarea şi campania electorală pentru alegerile locale.