Antonescu: Total de acord cu constituirea unei comisii de anchetă în cazul terenurilor lui Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că este "total de acord" cu ideea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă în cazul terenului achiziţionat de fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, în judeţul Călăraşi.

13 nov. 2013, 12:22
Antonescu: Total de acord cu constituirea unei comisii de anchetă în cazul terenurilor lui Băsescu

Antonescu a fost întrebat cum vede ideea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă în ceea ce priveşte faptul că procurorul Lucian Papici ar fi analizat situaţia terenurilor pe care ulterior fiica preşedintelui Traian Băsescu le-a cumpărat.

„Total de acord (…) Vom discuta, dar ideea mi se pare absolut corectă. Întotdeauna am spus că, fără a avea calitatea unei instanţe, Parlamentul poate să discute lucruri care sunt suspecte de a fi abateri de la lege, de la funcţionarea unor instituţii”, a afirmat preşedintele PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând: „Cazul Călăraşi”.

Legat de cele două comisii, Ponta a spus că una ar viza modul în care au fost făcute retrocedările, în special cele din Ardeal, iar cealaltă ar viza eventuale implicări ale unor instituţii sau ale unor persoane din conducerea unor instituţii publice în achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private. El a ţinut să adăuge: „Cazul Călăraşi”.

Anunţul de miercuri al premierului a fost făcut după ce marţi seară, ca urmare a prezentării unui document într-o emisiune televizată potrivit căruia procurorul Lucian Papici ar fi verificat terenurile pe care fiica preşedintelui urma să le cumpere, şeful Guvernului a spus că a fost contactat de „un coleg din Comisia Juridică” pentru a-l anunţa că parlamentarii din această comisie vor sesiza CSM , iar dacă acest for nu va lua măsuri, Parlamentul va face verificările.

Presa a relatat recent că fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 300 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu menţionând că a consiliat-o la cumpărare.

Ioana Băsescu preciza că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi.