Antonescu: Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze

"Traian Băsescu nu mai este, nu mai poate fi, indiferent de decizia CCR, preşedintele nostru. El este pentru noi definitiv demis, nu este şi nu mai poate să fie niciodată preşedintele acestei ţări", a spus Crin Antonescu, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Antonescu i-a reproşat preşedintelui suspendat că "lasă pe umerii CCR o povară foarte grea de care sper şi sunt încredinţat că se va achita cu onoare".

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 16:50
Antonescu: Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze

„În faţa rezultatului acestui referendum, Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze. Orice om care are respect pentru democraţie ar fi luat această decizie. Faptul că Traian Băsescu nu o ia lasă pe umerii CCR o povară foarte grea de care sper şi sunt încredinţat că se va achita cu onoare. Traian Băsescu nu mai este, nu mai poate fi, indiferent de decizia CCR, preşedintele nostru, al celor 8,5 milioane de români. În planul legitimităţii el este pentru noi definitiv demis, nu este şi nu mai poate să fie niciodată preşedintele acestei ţări”, a spus preşedintele interimar Crin Antonescu.

Declaraţia preşedintelui interimar Crin Antonescu vine după ce premierul Victor Ponta a somat politicienii, inclusiv pe Traian Băsescu şi pe parlamentari, să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau la adresa unor judecători ai acestei instituţii.