Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso, într-un nou film

Actorul spaniol Antonio Banderas va interpreta rolul artistului Pablo Picasso în filmul "33 dias", regizat de Carlos Saura, care va descrie calvarul prin care a trecut celebrul pictor atunci când a realizat capodopera "Guernica".

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 16:15
Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso, într-un nou film

Titlul filmului „33 dias” se referă la timpul de care a avut nevoie Picasso pentru a realiza pictura „Guernica”, un tablou care descrie reacţia artistului faţă de distrugerea oraşului basc Guernica în 1937 în urma bombardamentelor efectuate de trupele naziste şi italiene din timpul Războiului Civil din Spania, informează variety.com.

„Picasso este un personaj care m-a urmărit de multă vreme şi pe care eu l-am respins întotdeauna. Merită mai mult respect din partea mea, întrucât m-am născut la Malaga, la patru străzi distanţă de casa în care s-a născut el”, a declarat Banderas într-un interviu publicat duminică în ziarul spaniol El Pais.

Filmul, care dispune de un buget de producţie de 6 milioane de euro, va fi turnat în limbile franceză şi spaniolă, în vara acestui an, la Paris şi Guernica.

Scenariul a fost scris de Carlos Saura şi Louis-Charles Sirjacq.

Antonio Banderas a apărut recent în „Pielea în care trăiesc/ La piel que habito” de Pedro Almodovar.

În ultimii ani, Antonio Banderas, care este căsătorit cu actriţa americană Melanie Griffith, a jucat în special în producţii hollywoodiene, notabil fiind rolul pe care l-a făcut în „Masca lui Zorro”, dar a bucurat şi copiii, împrumutându-şi vocea motanului aventurier din seria „Shrek” şi din filmul „Motanul încălţat/ Puss in Boots”.