Antony Blinken sare la gâtul Țarului de la Kremlin: ”Putin crede că îi vom lăsa singuri pe ucraineni și că va dezbina NATO, îi vom arăta că se înșeală”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat miercuri că președintele rus Vladimir Putin încearcă să dezbine NATO, însă planul său nu va funcționa.

30 nov. 2022, 14:45
Antony Blinken sare la gâtul Țarului de la Kremlin: ”Putin crede că îi vom lăsa singuri pe ucraineni și că va dezbina NATO, îi vom arăta că se înșeală”

Antony Blinken a participat miercuri la cea de a doua zi a reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO de la București. Cu această ocazie, șeful diplomației SUA a transmis că Vladimir Putin crede că aliații occidentali ”îi vor lăsa singuri pe ucraineni și că va dezbina NATO”, însă liderii alianței îi vor arăta că se înșeală.

Citește și Reuniunea NATO de la București. Stoltenberg: Aliații NATO vor crește sprijinul pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova

El a mai spus că noile ținte ale lui Putin și ale armatei sale sunt ”copiii, bătrânii și bolnavii pe care îi atacă barbar”.

”Am încheiat două zile de întâlniri foarte productive la București. Recunosc contribuțiile pe care le-a adus România în ultimul an, dar și lui Jens Stolteberg pentru cum a condus alianța în aceste momente. Ucraina continuă să își îmbunătățească situția pe câmpul de bătălie, dar Putin atacă în continuare populația civilă, a făcut ca milioane de oameni să trăiască în frig, fără lumină. Copiii, cei bătrâni și bolnavi sunt noile ținte ale lui Putin și le lovește în mod barbar și intenționat”, a spus secratarul de stat american.

”Urmează o iarnă grea”

Antony Blinken a avertizată că urmează o iarnă grea, însă aliații NATO își vor menține ajutorul pentru Ucraina pe tot parcursul sezonului rece.

”Urmează o iarnă grea. Vrea să îi facă pe ucraineni să plece de acasă, să fie înfometați și să crească prețurile la energie, să dezbine NATO. Putin crede că îi vom lăsa singuri. Nu a funcționat și nu va funcționa, îi vom arăta că se înșeală. Suntem alături de Ucraina, deși costurile sunt mari, dar altfel ar fi și mai mari. Dacă ne-am supune terorii ar exista repercusiuni în întreaga lume. Hotărârea noastră colectivă de a sprijini Ucraina va continua să fie de fier și în timpul iernii. Vom continua să acordăm sprijin Ucrainei”, a transmis Antony Blinken.

Citește și Putin amenință din nou cu arma nucleară! Serghei Șoigu, anunțul care sperie întreaga planetă: „În 2023 Rusia se va concentra pe înarmare nucleară!”