Putin amenință din nou cu arma nucleară! Serghei Șoigu, anunțul care sperie întreaga planetă: „În 2023 Rusia se va concentra pe înarmare nucleară!”

Rusia continuă să amenințe cu folosirea de arme nucleare în războiul din Ucraina. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, miercuri, că anul viitor, Rusia "se va concentra pe înarmare nucleară!".

30 nov. 2022, 14:05
Putin amenință din nou cu arma nucleară! Serghei Șoigu, anunțul care sperie întreaga planetă: „În 2023 Rusia se va concentra pe înarmare nucleară!”

Tensiunile se amplifică la Kremlin! Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia se va concentra în 2023 pe infrastructura armelor nucleare, inclusiv pe instalațiile care vor găzdui noi sisteme de rachete, transmite The Guardian.

Serghei Şoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin, a ameninţat din nou că rușii se gândesc să folosească armele nucleare, mai ales că armata lui Zelenski nu se lasă înfrântă și câștigă teren.

„Atunci când se va pregăti lista de facilități majore de construcție pentru 2023, se va acorda o atenție specială construcțiilor în interesul forțelor nucleare strategice”, a declarat Shoigu, citat de agenția de știri RIA.

Citiți și: România și Polonia, amenințate din nou cu arma nucleară! Declarația șocantă făcută de propagandistul favorit al lui Putin

Așadar, Rusia ar putea recurge la arme nucleare în Ucraina, după cum președintele Vladimir Putin a amenințat, în nenumărate rânduri, încă de la începerea agresiunii militare rusești.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile din Rusia au amânat discuțiile cu SUA privind armele nucleare, fără a oferi motive pentru care au luat această decizie.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a ordonat la începutul lunii noiembrie retragerea forţelor ruse de pe malul drept al fluviului Nipru, în regiunea ucraineană Herson, conform AFP.

„Procedaţi la retragerea militarilor”, a anunţat Serghei Şoigu la televiziune, în urma unei propuneri în acest sens a comandantului operaţiunilor ruse în Ucraina, generalul Serghiei Surovikin.

De asemenea, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, afirma în luna octombrie, că Moscova este îngrijorată că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară” în conflict.

Armata ucraineană susține că Rusia a pierdut 80.860 de soldați de la începutul invaziei.

Citiți și: Propagandiştii de top ai lui Putin, îngrijoraţi că Rusia va fi învinsă de Ucraina: „Ar fi un dezastru!”