Antrenor de la Dinamo, reţinut pentru agresiune sexuală. Ar fi abuzat o fată de 15 ani. Alte două minore, la audieri

Constantin Iacoban (59 de ani), antrenor de atletism la CSŞ Dinamo, a fost reținut, fiind acuzat de agresiune sexuală, ca urmare a unor plângeri depuse de trei dintre elevele sale.

09 feb. 2023, 11:09
Antrenor de la Dinamo, reţinut pentru agresiune sexuală. Ar fi abuzat o fată de 15 ani. Alte două minore, la audieri

Antrenor de la Dinamo, reţinut pentru agresiune sexuală. Constantin Iacoban este angajat la Clubul Sportiv Școlar Dinamo, dar și profesor de educație fizică și sport. Acesta va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, susțin surse judiciare citate de G4Media, după ce ar fi agresat sexual fete pe care le antrena.

Mai exact, în noiembrie 2021, antrenorul ar fi abuzat o fată de 15 ani, pe care o antrena de mai mulți ani. Sub pretextul că îi face un masaj de refacere musculară, bărbatul ar fi atins-o pe minoră în zonele intime. La audieri s-au prezentat trei fete care îl acuză pe antrenorul Constantin Iacoban de agresiune sexuală.

Citeşte şi: Scandalos! Fost vicepreședinte al CJ Teleorman, profesor de fizică, reținut pentru agresiune sexuală. Victimele sunt eleve de 13, respectiv 15 ani

Dacă va fi găsit vinovat, Constantin Iacoban riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 7 ani, potrivit Codului Penal.

Citeşte şi: Scandal la Opera din Iași. Un celebru balerin a fost acuzat de hărțuire sexuală după ce a intrat de mai multe ori în vestiarul femeilor

Constantin Iacoban este considerat unul dintre cei mai buni antrenori de la CS Dinamo. În 2013, acesta a primit premiul „Mentor pentru excelență în Sport și Educație” din partea Sindicatului Național de Sport și Tineret.

Președintele Clubului Sportiv Dinamo, Ionuț Adrian Popa, a oferit prima reacție legată de acest caz și a ținut să explice că tehnicianul nu este angajat al grupării pe care o conduce, ci al Clubului Sportiv Școlar Dinamo. „Am primit și alte telefoane și vreau să vă precizez că domnul Iacoban nu are nicio legătură cu noi. Nu este angajat la noi! Dânsul este angajat la Clubul Sportiv Școlar. Se aseamănă doar numele. Doresc sa fac această precizare ca să nu mai fie nicio confuzie. M-am uitat peste acte mai bine și observ că, oficial, este vorba despre CSS 7. Probabil că numele Dinamo a fost folosit ca zonă, ca localizare”, a declarat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, pentru ProSport.