Antrenor de Liga Campionilor, mort după conferinţa de presa. Echipa sa tocmai câştigase în derby

Antrenorul echipei croate de handbal feminin Podravka Koprivnica, Zlatko Saracevic, a decedat la scurt timp după conferinţa de presă care a urmat derby-ului cu Lokomotiva Zagreb, de duminică, relatează presa croată.

22 feb. 2021, 10:25
Antrenor de Liga Campionilor, mort după conferinţa de presa. Echipa sa tocmai câştigase în derby

Zlatko Saracevic (59 ani) părăsea sala în care a avut loc meciul, când s-a prăbuşit lângă Barbara Stancin, antrenoarea cu portarii, care a chemat imediat ambulanţa. Tehnicianul a fost transportat la spital, unde medicii au încercat timp de 40 de minute să-l resusciteze, fără succes, însă, şi au fost nevoiţi să pronunţe decesul, după cum anunţă cotidianul Marca. Zlatko Saracevic era antrenor la Podravka din anul 2018, el fiind declarat mort la scurtă vreme după derby-ul cu Lokomotiva Zagreb.

Zlatko Saracevic a fost extremă dreapta şi a cucerit aurul olimpic cu selecţionata Croaţiei în 1996, precum şi medalia de bronz cu echipa Iugoslaviei la JO din 1998, de la Seul. De asemenea, a fost campion mondial cu Iugoslavia, în 1986, şi vicecampion mondial cu Croaţia, în 1995.

Citeşte şi Un mare antrenor român a murit la numai 62 de ani

Ca antrenor, a pregătit-o în ultimii doi ani pe Podravka, la care joacă şi portarul român Iulia Dumanska. Anterior a activat la RK Zamet Crotek, Nyiregyhazi KSE, RK Celik Zenica, RK Zagreb, RKHM Dubrovnik, fiind şi secund la naţionala masculină a Croaţiei.

Podravka Vegeta Koprivnica a învins-o pe Lokomotiva Zagreb cu 32-29, duminică, în derby-ul ligii croate.

Citeşte şi Şoc în fotbalul românesc, a murit la doar 40 de ani. A suferit un stop cardiac

Zlatko Saracevic era născut pe 5 iulie 1961, la Banja Luja, în actuala Bosnie Herţegovina.