Un mare antrenor român a murit la numai 62 de ani

Federaţia Română de Lupte a anunţat, luni seara, pe pagina sa de Facebook, decesul lui Gheorghe Broşteanu, ''o figură emblematică a luptelor libere''.  

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 03:52
Un mare antrenor român a murit la numai 62 de ani

Medaliat la Campionatele Europene, dar şi descoperitor de talente ca antrenor la CS Unirea Iaşi, Membru de Onoare al FRL, Gheorghe Broşteanu s-a stins din viaţă ”după o lungă şi discretă suferinţă”, la vârsta de 62 de ani.

Broşteanu a cucerit medalia de argint în 1982, la cat. 90 kg, la Campionatele Europene. A fost multiplu campion naţional şi câştigător a numeroase turnee internaţionale, dar şi Cetăţean de Onoare al municipiului Iaşi.

Gheorghe Broşteanu l-a îndrumat şi pe actual lider al clanului Cordunenilor. Provenit dintr-o familie nevoiaşă cu 11 copii, Costel Corduneanu s-a îndreptat de mic către secţia de lupte a Clubului Sportiv Nicolina. „Costel avea abilităţile fizice necesare pentru a face performanţă, dar şi curaj şi tupeu, fără de care nu ai nicio şansă la lupte“, îşi aminteşte Gheorghe Broşteanu, antrenorul lui Costel din acea vreme. Rezultatele nu au întârziat să apară. Viitorul cap al clanului Cordunenilor a fost campion mondial la cadeţi şi s-a remarcat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, cele din Barcelona (1992) şi Atlanta (1996).