Antrenor Oltchim: Chiar şi fără Cristina Neagu, obiectivul este câştigarea Ligii Campionilor

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat că handbalista Cristina Neagu doreşte să se opereze de ligamente în Belgia şi aşteaptă o programare la clinica doctorului Marc Martens.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 17:30
Antrenor Oltchim: Chiar şi fără Cristina Neagu, obiectivul este câştigarea Ligii Campionilor

Preşedintele campioanei României la handbal feminin, Petre Berbecaru, a vorbit despre situaţia Cristinei Neagu, care s-a reaccidentat şi va fi indisponibilă cel puţin o jumătate de an.

Am vorbit cu Cristina despre ce va urma. Îşi doreşte să meargă în Belgia, la clinica doctorului Martens. A vorbit cu asistenta acestuia şi aşteaptă să vadă data la care ar putea fi programată pentru operaţia de ligamente. Este dorinţa Cristinei, iar noi, clubul, i-o vom respecta. Mai multe detalii nu avem în acest moment, totul depinde de răspunsul de la clinică şi de ea„, a spus Berbecaru.

Cristina Neagu s-a accidentat la antrenamentul de luni seară, RMN-ul efectuat în Bucureşti relevând o ruptură de ligamente la genunchiul stâng. Ea va deveni astfel indisponibilă pentru echipa Oltchim, dar şi pentru echipa naţională, pentru cel puţin şase luni.

Pe de altă parte, tehnicianul echipei Oltchim, Jakob Vestergaard, a declarat că obiectivul de câştiga Liga Campionilor nu se schimbă, în ciuda accidentării Cristinei Neagu, precizând că absenţa acestei jucătoare va fi suplinită printr-o implicare mai mare în joc a handbalistelor Barbosa, Jovanovici şi Meiroşu.

Chiar şi fără Neagu aveam o echipă puternică, obiectivul nostru este în continuare să câştigăm ediţia din acest an a Ligii Campionilor. Desigur, sunt nevoit să fac câteva modificări în teren. Marija Jovanovici şi Alexandrina Barbosa vor trebui să aibă responsabilităţi mai mari. Şi Adina Meiroşu va trebui să se implice mai mult, va avea un rol mai important în angrenajul formaţiei. Repet, Oltchim rămâne o echipă puternică. Fetele sunt un pic supărate, nu le-a prins bine accidentarea Cristinei, dar asta este, ne-am reluat normal antrenamentele pentru că duminică ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă„, a afirmat tehnicianul danez.

Vestergaard a mai spus că Neagu are susţinearea coechipierelor în perioada dificilă care va urma pentru ea, estimând perioada de indisponibilitate a jucătoarei la cel puţin şase luni. „Îmi pare rău pentru Cristina, foarte rău… Nu va mai putea continua în acest sezon. Am avut acest antrenament luni, un antrenament normal şi dintr-o dată am văzut-o întinsă pe podea şi mi-am dat seama că nu e de bine. Toată echipa este alături de ea, toate fetele o susţin. Va trece printr-o nouă perioadă dificilă, şase luni cel puţin în afara terenului„, a adugat Vestergaard.